Suteu: Blocajul din cinematografie e o urgenta de nivelul unui cataclism

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a susținut, marți, in fața senatorilor din Comisia de cultură, necesitatea modificării de urgență a prevederilor referitoare la cinematografie, apreciind că este vorba de o "urgență de nivelul unui cataclism", in timp ce președintele forului a criticat promovarea acestor modificări prin ordonanță. "Noi avem intenția de a propune o ordonanță de urgență, care, in acest moment, continuă să se afle in consultare, deoarece dorim cu adevărat să reglăm o serie de probleme pe care le considerăm urgențe, impreună cu grupurile de lucru și cei pe care i-am consultat.

acum 47 luni (30 Aug 2016)

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a susținut, marți, in fața senatorilor din Comisia de cultură, necesitatea modificării de urgență a prevederilor referitoare la cinematografie, apreciind că este vorba de o "urgență de nivelul unui cataclism", in timp ce președintele forului a criticat promovarea acestor modificări prin ordonanță. Este o diferență de a vedea lucrurile", a afirmat Corina Șuteu, citată de Agerpres.

Ea le-a explicat senatorilor că Ministerul Culturii are intenția de a propune o ordonanță de urgență privind cinematografia, aceasta fiind o prioritate.

"Noi avem intenția de a propune o ordonanță de urgență, care, in acest moment, continuă să se afle in consultare, deoarece dorim cu adevărat să reglăm o serie de probleme pe care le considerăm urgențe, impreună cu grupurile de lucru și cei pe care i-am consultat. Ce aș dori eu să spun in legătură cu această urgență a propunerii legislative este faptul că, din punctul meu de vedere ca ministru, cinematografia este o urgență.

Președintele Comisiei de cultură, senatorul PSD Georgică Severin, a afirmat că nu se justifică emiterea unei ordonanțe de urgență pentru cinematografie. Ordonanța de urgență a fost prevăzută ca un instrument gen catastrofe naturale, stare de război, inundații.

El a subliniat că nu este convins de caracterul de urgență al modificărilor din acest domeniu.

"Tentativa de a crea o urgență intr-un domeniu care funcționează și, culmea, ia și premii de atata vreme, să introduceți taxe mi se pare că excede caracterul constituțional. (...) Nu m-ați convins de caracterul de urgență. Nu am aflat că se prăbușește o clădire, că a fost o inundație", a precizat președintele Comisiei de cultură a Senatului.

Senatorii au dezbătut, in prezența ministrului Culturii, propunerea de modificare prin ordonanță de urgență a prevederilor referitoare la cinematografie... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro