Sute de mineri din exploatarile Lonea si Vulcan refuza sa iasa din subteran in semn de protest fata de situatia CEH

Sute de mineri din exploatarile Lonea si Vulcan refuza sa iasa din subteran in semn de protest fata de situatia CEH

Peste 100 de mineri au ramas pe o galerie principala din mina si si-au manifestat nemultumirile fata de situatia dificila prin care trece Complexul Energetic Hunedoara, de care apartin patru mine de carbune din Valea Jiului si termocentralele Paroseni si Mintia.

acum 59 luni (23 Feb 2016)

Peste 100 de mineri au ramas pe o galerie principala din mina si si-au manifestat nemultumirile fata de situatia dificila prin care trece Complexul Energetic Hunedoara, de care apartin patru mine de carbune din Valea Jiului si termocentralele Paroseni si Mintia. Circa 250 de angajati din schimbul IV au refuzat sa iasa la suprafata, ramanand, intr-o galerie principala a exploatarii de carbune, potrivit directorului minei, Cosmin Chiuzan. Cei de la Lonea sunt decisi sa protesteze pana va veni ministrul Energiei in Valea Jiului, ca sa ne dea negru pe alb care este soarta Complexului Energetic Hunedoara", declara, luni, Vasile Paduraru, liderul de sindicat de la EM Lonea, aflat in greva foamei.

Actiunile de protest ale minerilor au loc la o saptamana dupa ce in Petrosani sute de oameni au participat la un miting in care au cerut Guvernului sa gaseasca solutii pentru salvarea de la inchidere a minelor din Valea Jiului.

De asemenea, din luna ianuarie, cand a fost stabilit noul administrator judiciar al Complexului Energetic Hunedoara, liderii minerilor au anuntat ca pregatesc greva generala.

Complexul Energetic Hunedoara a solicitat anul trecut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor de peste 1,2 miliarde de lei, inregistrate catre furnizori si catre statul roman.

In prezent, peste 6.000 de oameni lucreaza in cadrul CEH, la termocentralele Mintia si Paroseni si in exploatarile miniere Lonea, Lupeni, Livezeni si Vulcan. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro