Sute de biserici si manastiri din Suceava au primit din partea statului cate 30 de hectare de padure. Cum se incearca acum recuperarea "aurului verde"

Sute de biserici si manastiri din Suceava au primit din partea statului cate 30 de hectare de padure. Cum se incearca acum recuperarea

Anul trecut, Directia Silvica Suceava a deschis 577 de procese la instantele din judetul Suceava prin care a cerut ca unitatile de cult ortodox din Bucovina sa inapoieze suprafetele de padure primite la inceputul anilor 2000 din partea statului roman. Alte stiri pe aceasta tema: Directia Silvica Suceava cere inapoi 17.000 de hectare de padure de la Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor Reactia lui IPS Pimen la pierderea definitiva a padurilor din Bucovina: "A fost un proces facut dupa calapodul justitiei din timpul regimului comunist" VIDEO IPS Pimen, dupa ce Biserica a ratat retrocedarea unor paduri: "Se zice de doua state paralele.

acum 26 luni (12 Jan 2018)

Anul trecut, Directia Silvica Suceava a deschis 577 de procese la instantele din judetul Suceava prin care a cerut ca unitatile de cult ortodox din Bucovina sa inapoieze suprafetele de padure primite la inceputul anilor 2000 din partea statului roman.

Directia Silvica Suceava a deschis aceste actiuni in instanta in urma procesului dintre Romsilva si Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, pierdut de catre IPS Pimen. Acesta dorea restituirea a 167.000 de hectare de padure, insa Curtea Suprema a dat o decizie definitiva si irevocabila prin care a hotarat ca padurile sa ramana in administrarea Romsilva, respectiv Directia Silvica Suceava.

La inceputul anilor 2000, Guvernul Romaniei condus de Adrian Nastase a oferit fiecarei parohii din judetul Suceava cate 30 de hectare de padure. Directia Silvica (DS) Suceava a pregatit nu mai putin de 577 de dosare de anulare de titluri de proprietate care au fost inaintate catre judecatoriile din Suceava.

Pana la solutionarea acestor litigii, cele 16.800 de hectare de padure au trecut in administrarea Romsilva si nu mai sunt gestionate de fondul silvic al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor.

Concret, DS Suceava doreste ca titlurile de proprietate asupra celor 16.800 de hectare de padure sa devina nule si in plus, sa obtina contravaloarea masei lemnoase exploatate in ultimii trei ani de pe respectivele suprafete de padure. Fondul Bisericesc,reprezentat de IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, dorea sa i se retrocedeze nu mai putin de 167.000 de hectare de padure.

Alte stiri pe aceasta tema:

Directia Silvica Suceava cere inapoi 17.000 de hectare de padure de la Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor

Reactia lui IPS Pimen la pierderea definitiva a padurilor din Bucovina: "A fost un proces facut dupa calapodul justitiei din timpul regimului comunist"

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro