Sustinatorii violatorilor, dezlantuiti impotriva victimei: "Fata trebuia sa faca puscarie cot la cot cu baietii, sa-i fi dat cate un an de la fiecare"

Sustinatorii violatorilor, dezlantuiti impotriva victimei:

Cad primele capete in urma anchetei care-i vizeaza pe magistrati Institutiile statului, medicul si preotul trebuie sa condamne violul Magistratii care i-au pus in libertate pe violatorii din Vaslui, cercetati disciplinar Eleva din Vaslui, sechestrata si violata de sapte indivizi la intoarcerea de la scoala Dezvaluiri cutremuratoare in cazul elevei din Vaslui, violata de sapte tineri: abuzata pana la lesin, stropita cu alcool si iarasi batjocorita Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecati in libertate dupa ce au violat o eleva pana la lesin: "O sa dau eu cu masina peste voi" Scrisoare deschisa adresata de ONG-uri presedintelui Iohannis si ministrului Justitiei, in cazul eliberarii celor 7 tineri care au violat o eleva din Vaslui CSM si Parchetul General, solicitate sa verifice legalitatea eliberarii celor sapte violatori din Vaslui.

acum 54 luni (17 Aug 2015)

Zeci de localnici s-au adunat pe ulitele satului pentru a asista la ridicarea celor sapte tineri de catre politisti. In timp ce intreg satul a fost impanzit de echipaje de politie si jandarmi, pentru a se evita orice conflict, satenii s-au adunat la locuintele celor sapte violatori pentru a-si exprima sustinerea fata de ei pana la capat. Deopotriva, tineri, batrani, femei sau barbati, localnicii din Valeni se arata revoltati de condamnarea celor sapte tineri si acuza victima ca "le-a distrus viitorul baietilor".

Tanara de 18 ani, batjocorita de cei sapte este in continuare pusa la zid, denigrata si jignita.

Localnicii din Valeni ii pun la zid nu doar pe jurnalisti, pe care ii considera vinovati de condamnarea celor sapte violatori, ci si pe politisti si procurori. Fac 40 si ceva de ani de inchisoare pentru o obraznicatura.

Sustinatoarea unuia dintre violatori: "Mi se rupe inima"

La locuinta lui Silviu Burada, inculpatul care a primit cea mai mare pedeapsa, s-au adunat cei mai multi sustinatori. De la fiecare sa-i fi luat cate un an si sa-l fi dat si ei.

La iesirea lui Silviu Burada din locuinta, una dintre batrane a exclamat: "Mi se rupe inima cand vad ca se duce la puscarie!

Desi in fata judecatorilor nu au prezentat niciuna din probele pe care sustineau ca le detin (inregistrari video, mesaje etc), prietenii violatorilor spun ca exista astfel de dovezi. A primit bani de la alti barbati, probabil la fel vrea si acum, sa se imbogateasca pe seama acestor oameni", s-a aratat revoltat un alt localnic din Valeni.

In ecuatia satenilor din Valeni, nu exista faptul ca trei dintre tineri si-a recunoscut faptele, ca un al optulea a refuzat sa participe la viol si a dat declaratii procurorilor, confirmand ca fata a fost violata, ca plangea si ii ruga sa o duca acasa sau ca a trimis mesaje de ajutor unui prieten.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro