Suspiciuni de frauda electorala la Primaria Sectorului 5. Vanghelie: Nici macar DNA nu mai poate opri candidatura mea

Mai mult, anchetatorii spun că funcţionari din cadrul DASP ar fi pretins și primit bani pentru eliberarea certificatelor de handicap, prelungirea acestora sau preschimbarea gradului de handicap, in condițiil ein care solicitanții nu indeplineau condiţiile pentru acordarea/eliberarea certificatelor. De unde se pot finanța partidele și candidații ---- Procurorii DNA fac cercetări intr-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvarșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, printre care și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității in legătură cu falsificarea listelor electorale, comise in cursul anului 2016.

acum 89 luni (6 May 2016)

"Ințeleg că DNA a venit să verifice listele cu semnături pentru candidatul Marian Vanghelie. Am strans aproape 9.000 de semnături pentru partid. Este o nouă formă de intimidare din partea colegilor din partid.

Marian Vanghelie mai spune că dacă pe Piedone au reușit să-l retragă, pe el nu vor reuși să facă acest lucru.

"Indiferent de ce tipuri de dosare incearcă să mi se facă, Marian vanghelie va candida la funcția de primar.

UPDATE 12.28: O parte din angajații Primăriei Sectorului 5 au creat baze de date paralele cu cetățenii din Sector.

Citește și: AEP: Fără bannere, corturi, şepci sau găleţi electorale

UPDATE 12.00: Surse judiciare spun că procurorii fac percheziții și la sediul Partidului Dreptăţii Sociale, partid condus de Marian Vanghelie, fostul edil al Sectorului 5. Se pare că este vorba despre listele de semnături obținute de Marian Vanghelie pentru candidatura sa.

Citește și: Marian Vanghelie, al doilea dosar de corupție: Cum să nu răman in cursa pentru Primărie?

Funcționarii din DGASP au fost implicați in strangerea de semnături. Conform surselor judiciare, pe listele electorale se regăsesc persoane aflate in evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru acordarea certificatelor cu grad de handicap.

Mai mult, anchetatorii spun că funcţionari din cadrul DASP ar fi pretins și primit bani pentru eliberarea certificatelor de handicap, prelungirea acestora sau preschimbarea gradului de handicap, in condițiil ein care solicitanții nu indeplineau condiţiile pentru acordarea/eliberarea certificatelor.

Numele, prenumele, CNP-urile și adresa de domiciliu ale solicitanților respectivi ar fi ajuns in baza de date pentru listele lui Vanghelie. 11.40: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din cadrul Primăriei ar fi vizată de anchetă. De unde se pot finanța ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro