Susan Sarandon lupta pentru salvarea unui condamnat la moarte

"Helen Prejean m-a sunat şi m-a convins că acest om, Richard Glossip, in varstă de 52 de ani, este nevinovat şi are nevoie de o nouă şansă, pentru a fi mai bine reprezentat in instanţă, cu scopul de a prezenta o serie de noi informaţii care vor aduce dubii rezonabile asupra vinovăţiei sale şi care vor putea să il salveze, impiedicand executarea lui.

acum 105 luni (27 Aug 2015)

"Helen Prejean m-a sunat şi m-a convins că acest om, Richard Glossip, in varstă de 52 de ani, este nevinovat şi are nevoie de o nouă şansă, pentru a fi mai bine reprezentat in instanţă, cu scopul de a prezenta o serie de noi informaţii care vor aduce dubii rezonabile asupra vinovăţiei sale şi care vor putea să il salveze, impiedicand executarea lui. Intrucat singura opţiune reală pe care o mai are este presa, deoarece Richard Glossip a trecut deja printr-un număr de procese şi a epuizat acea cale juridică, am decis să il ajut", a declarat Sarandon pentru revista People.

Actriţa a semnat petiţiile online ce solicită salvarea vieţii lui Richard Glossip, publicate pe site-uri precum MoveOn.org şi Change.org, şi a contribuit la strangerea unui număr de peste 150.000 de semnături de la persoane care speră să o convingă pe guvernatoarea statului Oklahoma, Mary Fallin, să il lase in viaţă pe Richard Glossip, a cărui executare prin injecţie letală este programată pentru data de 16 septembrie.

"Singurul lucru care il asociază pe Richard Glossip cu acea crimă este mărturia criminalului, un tanăr care avea varsta de 19 ani la acea vreme şi care a dat opt declaraţii, iar toate se contrazic intre ele", a adăugat vedeta americană, explicand motivele pentru care ea - şi mai multe mii de persoane care au semnat acele petiţii - consideră că situaţia şi cazul lui Glossip ar trebui revizuite.

Deoarece, "din cate se pare, nu există nicio dovadă concretă sau vreun motiv care să il asocieze pe Glossip cu acea crimă", Susan Sarandon, in varstă de 68 de ani, crede că Justin Sneed i-a minţit pe poliţişti in legătură cu implicarea lui Glossip in acea crimă, cu scopul de a obţine o inţelegere avantajoasă pentru el in urma discuţiilor cu procurorii.

Richard Glossip a fost arestat in 1997 in urma asasinării lui Barry Van Treese, un bărbat care a fost bătut pană la moarte cu o ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro