SURSE: UPI, noul serviciul secret al Internelor, va avea cu 700 de angajati mai putin decat DIPI. Dispare sporul anticoruptie, de 30 la suta din salariu

SURSE: UPI, noul serviciul secret al Internelor, va avea cu 700 de angajati mai putin decat DIPI. Dispare sporul anticoruptie, de 30 la suta din salariu

Unitatea de Protectie Interna (UPI) va avea 1.800 de angajati, in loc de 2.500 cati are Departamentul de Informatii si Protectie Interna (DIPI) in prezent, au declarat, pentru News.ro, surse din MAI. (1) au obligatia de a-si preda functia, respectiv de a inventaria si preda documentele si a bunurile aflate in gestiune, in termen de maxim 22 de zile lucratoare de la data punerii la dispozitie", se mai arata in proiectul de act normativ.

acum 74 luni (18 Oct 2016)

Unitatea de Protectie Interna (UPI) va avea 1.800 de angajati, in loc de 2.500 cati are Departamentul de Informatii si Protectie Interna (DIPI) in prezent, au declarat, pentru News.ro, surse din MAI.

Aproximativ doua luni va dura de cand se publica ordonanta de infiintare a UPI pana cand se finalizeaza concursurile si unitatea devine functionala, au mai spus sursele citate.

Ele au precizat ca noii lucratori vor fi testati cu detectorul de minciuni atat la angajare, cat si de fiecare data cand apar suspiciuni.

De asemenea, deoarece noua structura va fi militarizata, din salariile angajatilor UPI va disparea sporul anticoruptie, de 30 la suta, existent la nivelul DIPI, au precizat sursele citate.

Ministerul Afacerilor Interne a publicat, luni, proiectul de ordonanta de urgenta prin care desfiinteaza Departamentul de Informatii si Protectie Interna (DIPI) si infiinteaza o noua structura, Unitatea de Protectie Interna (UPI).

"In subordinea Ministerului Afacerilor Interne se infiinteaza Unitatea de Protectie Interna ca structura specializata, cu personalitate juridica, care desfasoara activitati de identificare, contracarare si inlaturare a amenintarilor, vulnerabilitatilor si factorilor de risc la adresa informatiilor, patrimoniului, personalului, misiunilor, procesului decizional si capacitatii operationale ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne, precum si a celor care pot duce la tulburarea grava a ordinii publice", se arata in ordonanta de urgenta supusa consultarii publice.

Noua structura va fi sub control parlamentar urmand sa fie transmise rapoarte, de catre ministrul Afacerilor Interne, cu privire la activitatea Unitatii de Protectie Interna in domeniul securitatii nationale.

"Comandantul Unitatii de Protectie Interna este cadru militar in activitate, numit in functie de catre ministru, cu avizul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Comand... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro