Surse: Primarul Iasiului ar putea ramane fara functii in PSD, dupa criticile dure la adresa lui Liviu Dragnea si Executivului Grindeanu. Social-democratii urmeaza sa ia o decizie, in CExN. Mihai Chirica: Ar fi un act de injustete si moralitate

Tinerii social-democraţi au dezbătut şi votat o rezoluţie prin care işi asumă următoarele obiective şi poziţii: ataşamentul faţă de valorile stangii promovate de PSD, susţinerea democraţiei interne in cadrul PSD, necesitatea reluării dialogului cu cetăţenii şi a unei mai bune comunicări a partidului, susţinerea Guvernului PSD şi a programului de guvernare şi susţinerea lui Mihai Chirica in funcţiile de conducere din cadrul PSD", se arată intr-un comunicat al PSD Iaşi. La randul său, primarul PSD al comunei Holboca, Gheorghe Ştefurac, susţine, intr-un comunicat de presă, că nu este de acord cu demersul a 56 de edili PSD din judeţ de a cere schimbarea lui Mihai Chirica de la conducerea filialei judeţene a PSD Iasi. Intalnire a primarilor PSD din Iași, in cadrul căreia au discutat acuzațiile aduse de Mihai Chirica Guvernului Grideanu și liderului Liviu Dragnea Aproximativ 30 de primari social-democrați din județul Iași s-au reunit, marți, pentru a analiza criticile lansate de primarul Iașiului, Mihai Chirica, la adresa Guvernului condus de Sorin Grindeanu și la adresa președintelui PSD, Liviu Dragnea. Orice coleg care nu se supune ordinii de partid trebuie să suporte consecințele Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, consideră că primarul Iașiului, Mihai Chirica, ar trebui să primească "o măsură drastică de sancționare", după ce a lansat o serie de critici la adresa Guvernului condus de Sorin Grindeanu și a șefului PSD, Liviu Dragnea.

acum 36 luni (22 Feb 2017)

UPDATE 14.57: Membrii Comitetului Executiv au inceput dezbaterile legate de o eventuală sancţionare a lui Mihai Chirica.

13.15: Preşedintele CJ Vrancea, social-democratul Marian Oprişan, a declarat că nu pledează pentru excluderea lui Mihai Chirica din PSD,

"Eu nu pledez pentru excluderea colegilor din PSD, indiferent cum ii cheamă. Inabilitatea de a se adresa publicului larg inainte să se adreseze conducerii partidului nu este o greşeală atat de gravă care să atragă excluderea după părerea mea", a declarat preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan.

Intrebat dacă Mihai Chirica ar trebui să ăşi piardă funcţia de conducere din PSD,Oprişan a spus că acest lucru va fi stabilit in CEX şi de organismele statutare ale partidului.

Intrebat dacă este "infiltrat in PSD", Mihai Chirica a răspuns că "nu este infiltrat de nimeni, pentru că nu a făcut-o conjunctural", ci pentru că el crede in idealurile social-democratice.

10.50: Primarul Mihai Chirica ar urma să rămană fără funcții in partid, potrivit unor surse citate de Digi24.

Contactat de Digi24, Mihai Chirica a precizat că nu știe nimic despre informațiile potrivit cărora ar rămane fără funcții in formațiune. Sigur, va trebui să le explic că nu sunt in afara PSD, dimpotrivă cred că am reușit să aduc (...) un suflu normal, european in PSD, in care putem să comunicăm democratic, liber, constituțional și, in cele din urmă, se pare că am avut dreptate. Eu mă gandesc că nu se va intampla, fac și eu trimitere un pic la rațiune, la felul in care s-a intamplat cu adevărat ceea ce am spus și, in cele din urmă, cred că foarte mult contează ceea ce văd romanii in general și ieșenii pe care ii reprezint", a afirmat Chirica, la Palatul Parlamentului, inaintea ședinței CExN al PSD.

El a susținut că nu are de ce să-și ceară scuze de la președintele PSD, Liviu Dragnea. Dacă ar fi fost o opinie care a... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro