Surse: Ponta vrea o noua AMANARE a audierii la DNA

UPDATE: Avocata premierului Ponta le-a cerut procurorilor DNA să amane din nou audierea sa, ducand acte medicale privind starea de sănătate a lui Victor Ponta, in dosarul in care este urmărit penal pentru fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax. In acelaşi dosar, senatorul Dan Şova este urmărit penal pentru fals in inscrisuri, evaziune fiscală, spălare de bani, complicitate la abuz in serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, după ce in perioada 2007-2008 firma "Şova şi Asociaţii" a incheiat trei contracte de asistenţă juridică cu complexele Turceni şi Rovinari, in urma cărora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei.

acum 91 luni (22 Jun 2015)

UPDATE: Avocata premierului Ponta le-a cerut procurorilor DNA să amane din nou audierea sa, ducand acte medicale privind starea de sănătate a lui Victor Ponta, in dosarul in care este urmărit penal pentru fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

----

Avocata Loredana Radu a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) in jurul orei 10.00 şi nu a dorit să spună ce le va comunica procurorilor despre Victor Ponta sau dacă va prezenta anchetatorilor documente medicale din care rezultă că premierul nu se poate prezenta la audieri, informează Mediafax.

Premierul Victor Ponta a susţinut, duminică seara, că ipoteza că a plecat să se opereze in Turcia pentru a scăpa o perioadă de presiunea DNA, care inceput urmărirea penală pe numele său, este "o imbecilitate susţinută de băsişti" şi a reafirmat că nu intenţionează să demisioneze de la şefia Guvernului. Mingea este la președinte

Ponta a arătat că s-a prezentat incă de la inceput pentru a fi audiat la DNA şi că avocatul său va prezenta şi luni documente procurorilor.

Premierul a anunţat, duminică, că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar işi va relua activitatea normală intr-o perioadă de pană la 28 de zile, astfel că ii va cere luni preşedintelui Klaus Iohannis să ii incredinţeze vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de prim-ministru in acest interval.

Intr-un mesaj postat pe Facebook, Ponta, operat in 15 iunie, la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, nu a precizat cat anume va mai sta in Turcia, spunand doar că medicii au decis că poate fi externat, dar că trebuie ca, in următoarele şapte zile, să parcurgă zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente şi supraveghere, după ce a fost operat la genunchi, in urma unei accidentări la un meci de baschet.

"Ulte... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro