Surse: PNL insista cu Busoi la Primaria Capitalei

Surse: PNL insista cu Busoi la Primaria Capitalei

Candidatul nostru are o incredere de 46% si o imagine buna in proportie de 58%, conform analizelor noastre", a spus purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, pentru "Adevarul", fara a da numele viitorului liberal pentru Primaria Capitalei. "In cazul lui Cristian Busoi identificam un grad mai mare de favorabilitate decat in cazul lui Petre Roman sau Ludovic Orban, de asemenea o intentie de vot mai mare, la o notorietate mult mai mica decat a celorlalti doi.

acum 54 luni (7 Dec 2015)

Europarlamentarul Cristian Busoi este candidatul cel mai bine plasat al liberalilor in ceea ce priveste intentia de vot generala, potrivit unui sondaj realizat de Inscop Research la comanda PNL, in lunile octombrie-noiembrie. Insa Busoi totalizeaza numai 4,3% din preferintele respondentilor, fiind urmat de Ludovic Orban (3,6%) si de Petre Roman (2,1%).

"PNL are un candidat cu potential mare"

Profilul lui Busoi se potriveste si in descrierea pe care Ionut Stroe, purtatorul de cuvant al PNL, i-a facut-o viitorului candidat la Primaria Bucurestiului. PNL are un candidat cu un potential mare de crestere in comparatie cu ceilalti candidati discutati in spatiul public. Candidatul nostru are o incredere de 46% si o imagine buna in proportie de 58%, conform analizelor noastre", a spus purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, pentru "Adevarul", fara a da numele viitorului liberal pentru Primaria Capitalei. "In cazul lui Cristian Busoi identificam un grad mai mare de favorabilitate decat in cazul lui Petre Roman sau Ludovic Orban, de asemenea o intentie de vot mai mare, la o notorietate mult mai mica decat a celorlalti doi. Exista deci aici un potential de crestere conditionat de rezolvarea problemei notorietatii (ceea ce este, implicit, rolul campaniei electorale). O notorietate comparabila cu Cristian Busoi are insa la nivel de municipiu si Nicusor Dan, dezavantajul acestuia din urma fiind lipsa sustinerii unui partid mare", arata INSCOP.

La sectoare, candidati sub scorul politic

Pentru PNL, situatia nu este prea roza nici la nivelul primariilor de sector. Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a recunoscut ca PNL nu are, in acest moment, candidati cu sanse de reusita in toate sectoarele din Bucuresti. "Sunt sectoare unde sunt candidati sub scorul politic si acest lucru nu imi face niciun fel de placere, dar si eu si Vasile Blaga si Catalin Predoiu care va prelua aceasta functie avem o misiune foarte clara, sa gasim formula castigat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro