Surse: Oprisan ii va cere azi demisia lui Zgonea din fruntea Camerei Deputatilor
UPDATE Marian Oprisan, presedintele CJ Vrancea: S-ar putea intampla sa nu mai candidez in 2016, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa facem o lege serioasa, solida, de asemenea maniera incat sa mergem spre tarile civilizate si sa nu ramanem cantonati cum este in acest moment situatia din Romania. Comisia de Cod Electoral a decis ca viitorii presedinti de Consilii Judetene sa nu mai fie alesi prin vot direct intr-un singur tur de scrutin, asa cum se intampla de la alegerile din 2008, ci sa fie alesi prin vot indirect, de catre consilierii judeteni, dintre membrii CJ - asa cum s-a votat pana in anul 2004.
UPDATE Marian Oprisan, presedintele CJ Vrancea: S-ar putea intampla sa nu mai candidez in 2016, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa facem o lege serioasa, solida, de asemenea maniera incat sa mergem spre tarile civilizate si sa nu ramanem cantonati cum este in acest moment situatia din Romania. Nu putem fi de acord ca dupa anul 2008 in care am dat posibilitatea sa-si aleaga in mod direct conducatorii, sa venim sa spunem ca nu este buna cea mai democratica solutie.
Liderul de la Vrancea a mai spus ca nici ceilalti lideri din teritoriu nu sunt de acord cu propunerea agreata in Comisia de Cod Electoral. Intrebat daca pozitia sa este sustinuta si de alti lideri din teritoriu, Oprisan a spus: "Binenteles. Exista o pozitie divergenta, una sustinuta de domnul Zgonea si de catre mine, si una sustinuta de domnul Oprisan, legat de cum sa voteze parlamentarii nostri vizavi de modul de alegeri. A ramas ca la urmatorul CEx, fiecare sa-si spuna punctul de vedere si sa vedem cum votam in acest sens. Propunerea noastra a fost sa ramana sistemul actual, propunerea PNL sa se voteze din doua tururi, n-a avut majoritate, am ajuns la concluzia de a reveni la sistemul din 2004, la alegerea indirecta.
Potrivit unor surse din PSD, Marian Oprisan le-a povestit unor apropiati ca in sedinta de astazi ii va cere demisia lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, pe motiv ca acesta "si-a permis" sa voteze alegerea presedintilor de Consilii Judetene indirect, prin votul consilierilor judeteni, "fara a avea mandat din partea partidului".
Comisia de Cod Electoral a decis ca viitorii presedinti de Consilii Judetene sa nu mai fie alesi prin vot direct intr-un singur tur de scrutin, asa cum se intampla de la alegerile din 2008, ci sa fie alesi prin vot indirect, de catre consilierii judeteni, dintre membrii CJ - asa cum s-a votat pana in anul 2004. Decizia de ieri este surprinzatoare, intrucat so... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro