Surse: Ministrii-surpriza din Guvernul Dancila. PSD merge si pe mana unui tehnocrat

Surse: Ministrii-surpriza din Guvernul Dancila. PSD merge si pe mana unui tehnocrat

Organziatia PSD Bucuresti, condusa de primarul general Gabriela Firea, o va propune pentru ministerul Educatiei pe senatoarea Ecaterina Andronescu, care face intens lobby in partid ca sa ajunga din nou ministru. PSD ar urma sa dea doi vicepremieri, Paul Stanescu, care va fi si ministrul Dezvoltarii Regionale, dar si pe Rovana Plumb, care ar urma sa aiba un rol similar cu cel Marcel Ciolacu in Guvernul Tudose, adica sa fie cureaua de trasmisie intre Palatul Victoria si Parlament.

acum 68 luni (25 Jan 2018)

Organziatia PSD Bucuresti, condusa de primarul general Gabriela Firea, o va propune pentru ministerul Educatiei pe senatoarea Ecaterina Andronescu, care face intens lobby in partid ca sa ajunga din nou ministru. Surse din PSD au declarat pentru "Adevarul" ca nici Liviu Pop nu se lasa usor dat la o parte si tine cu dintii de functie.

Tot organizatia Bucuresti o va propune si pe Rodica Nassar pentru Ministerul Sanatatii, acolo unde urmeaza sa-l inlocuiasca pe Florian Bodog, un ministru contestat chiar si in partid ca urmare a scandalurilor in care a fost implicat. Insa Cuc, care a fost fortat sa plece din Guvern de catre fostul premier Mihai Tudose, nu mai este in relatii bune cu Badalau, ci este sustinut direct de Liviu Dragnea. Cuc ii va lua locul lui Felix Stroe, cel care a fost de partea lui Tudose in disputa cu liderul PSD.

La Cultura, in locul lui Lucian Romascanu, apropiat si el de tabara Tudose-Ciolacu, va fi inslatat actorul George Ivascu, sustin surse din PSD, managerul Teatrului Metropolis, la randul sau apropiat de Gabriela Firea.

PSD ar urma sa dea doi vicepremieri, Paul Stanescu, care va fi si ministrul Dezvoltarii Regionale, dar si pe Rovana Plumb, care ar urma sa aiba un rol similar cu cel Marcel Ciolacu in Guvernul Tudose, adica sa fie cureaua de trasmisie intre Palatul Victoria si Parlament. In primul rand, din punct de vedere simbolic i-ar arata lui Adrian Tutuianu, presedinte al PSD Dambovita, ca are loc promovarea unui alt lider din judetul Dambavita si scaunul acestuia ar putea sa se clatine. Un al treilea vicepremier va fi Gratiela Gavrilescu, deputat al ALDE care va avea si functia de ministru al Mediului. Locuri asigurate in echipa Dancila au si Petre Daea (Agricultura), dar si Victor Negrescu (Afaceri Europene), ultimul fiind unul dintre social-democratii apropiati de Dancila, mai ales ca inainte de a fi ministru acesta a ocupat functia de eurodeputat, la fel ca ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro