Surse: Mai multi ministri PSD ameninta cu demisia in bloc din Guvern. In iulie, am putea avea un nou premier

Surse: Mai multi ministri PSD ameninta cu demisia in bloc din Guvern. In iulie, am putea avea un nou premier

"Adevarul" a scris in urma cu cateva zile ca liderul PSD i-a cerut lui Sorin Grindeanu sa remanieze mai multi ministri, pe motiv ca prestatia lor publica a afectat imaginea PSD, insa premierul s-a opus, ripostand ca si-ar pierde si mai mult din credibilitate daca ar schimba din nou echipa la nici sase luni de la alegeri, in conditiile in care Cabinetul Grindeanu a trecut deja printr-o "cosmetizare" in urma protestelor din februarie. Ca atare, surse social-democrate "iau serios in calcul" varianta in care PSD ar putea sa-si tranteasca propriul Guvern prin fortarea demisiei lui Sorin Grindeanu, iar luna viitoare sa asistam la "un nou inceput", cu un nou premier si cu o noua coalitie de guvernare din care sa faca parte ALDE, dar si UDMR.

acum 44 luni (1 Jun 2017)

Tensiunile din PSD capata amploare de la o zi la alta. Surse din conducerea partidului au declarat pentru "Adevarul" ca e "foarte posibil" ca social-democratii sa-si tranteasca propriul Guvern, in contextul disputei dintre Liviu Dragnea si premierul Sorin Grindeanu. Potrivit surselor citate, sunt 7-8 ministri PSD care s-au plans la partid de "proasta comunicare" cu premierul Grindeanu si ameninta cu demisia din Guvern.

"Adevarul" a scris in urma cu cateva zile ca liderul PSD i-a cerut lui Sorin Grindeanu sa remanieze mai multi ministri, pe motiv ca prestatia lor publica a afectat imaginea PSD, insa premierul s-a opus, ripostand ca si-ar pierde si mai mult din credibilitate daca ar schimba din nou echipa la nici sase luni de la alegeri, in conditiile in care Cabinetul Grindeanu a trecut deja printr-o "cosmetizare" in urma protestelor din februarie.

In conditiile in care Sorin Grindeanu se opune in continuare remanierii dorite de Liviu Dragnea, premierul s-ar putea trezi cu demisiile a jumatate dintre ministri pe masa. Planul este cu atat mai credibil cu cat cei mai multi dintre membrii actualului Cabinet au o relatie foarte apropiata cu Liviu Dragnea. In plus, liderul PSD este sprijinit total si de Calin Popescu Tariceanu, deci lista ministrilor demisionari ar putea fi completata si cu cei patru demnitari ALDE.

Ca atare, surse social-democrate "iau serios in calcul" varianta in care PSD ar putea sa-si tranteasca propriul Guvern prin fortarea demisiei lui Sorin Grindeanu, iar luna viitoare sa asistam la "un nou inceput", cu un nou premier si cu o noua coalitie de guvernare din care sa faca parte ALDE, dar si UDMR. "Luna iulie coincide si cu luna majorarilor salariale, deci ar fi un moment bun pentru noi sa aratam ca venim cu o noua echipa, dar in care sa se regaseasca si ministrii performanti din actualul Guvern", a povestit unul dintre vicepresedintii PSD pentru "Adevarul". In primul rand... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro