Surse: Hexi Pharma a fost pusa sub acuzare. Compania si-a cerut insolventa din cauza unei datorii de 23,5 milioane lei

Surse: Hexi Pharma a fost pusa sub acuzare. Compania si-a cerut insolventa din cauza unei datorii de 23,5 milioane lei

Compania farmaceutica Hexi Pharma a fost pusa sub invinuire de procurorii de la Parchetul General, au declarat, vineri, surse judiciare pentru "Adevarul". In cererea de insolventa, Hexi Pharma sustine ca are datorii de 23.426.229 de lei catre bugetul de stat si catre furnizori ai societatii. Controlul este general si nu se limiteaza doar la produsele Hexi Pharma", a declarat Valentin Mircea, seful Corpului de Control al premierului Dacian Ciolos, adaugand ca are la dispozitie nu doar rapoarte facute de Ministerul Sanatatii, ci inclusiv informari ale Serviciului Roman de Informatii. Cum pot fi achizitionati rapid dezinfectantii Agentia Nationala pentru Achizitii Publice ii sfatuieste pe managerii de spitale care sunt nevoiti sa achizitioneze dezinfectanti sa initieze, concomitent cu licitatia deschisa, care dureaza trei luni, o procedura de negociere fara publicarea unui anunt de participare.

acum 93 luni (13 May 2016)

Compania farmaceutica Hexi Pharma a fost pusa sub invinuire de procurorii de la Parchetul General, au declarat, vineri, surse judiciare pentru "Adevarul".

In cererea de insolventa, Hexi Pharma sustine ca are datorii de 23.426.229 de lei catre bugetul de stat si catre furnizori ai societatii. Datoriile au termene scadente mai mari de 60 de zile, iar firma nu ar detine fondurile necesare rambursarii.

"Societatea noastra nu mai poate face fata datoriilor comerciale si fiscale, ca urmare a conjuncturii economice nefavorabile", se arata in cererea de insolventa depusa de Hexi Pharma.

Perchezitii informatice

Surse judiciare au precizat ca vineri au loc perchezitii informatice in dosarul "Hexi Pharma", la aceasta actiunie participand si directorul general al Hexi Pharma, precum si chimistul angajat al firmei, arata Agerpres.

Haos in spitale

Haos in spitalele din tara, nevoite sa faca achizitii de urgenta si sa sisteze operatii dupa ce Guvernul a decis sa retraga toate produsele Hexi Pharma din unitatile sanitare. Totodata, Corpul de control al premierului Dacian Ciolos a decis sa se concentreze in ancheta demarata in urma cu o saptamana pe modul in care compania Hexi Pharma, care si-a cerut intrarea in insolventa, a reusit sa acapareze jumatate din piata biocidelor.

Verificarea se va face in stransa colaborare cu echipa Corpului de Control al Ministerului Sanatatii, institutie la carma careia se afla chiar premierul Dacian Ciolos. Insa autoritatile si-au indreptat de joi privirile catre ceilalti producatori si vor testa toate produsele biocide fabricate astfel incat unitatile sanitare care nu au demarat deja achizitii sa poata alege produse sigure pentru spitale. De altfel, chirurgii au preferat sa nu mai opereze in cursul zilei de joi.

"Cele cinci spitale in care nu s-au desfasurat decat interventii in regim de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro