Surse: Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucuresti, va fi inlocuit cu un alt diplomat american

De asemenea, stiu ca acordarea vizelor reprezinta un punct important in Romania, in special pentru comunitatea de afaceri, si este tot responsabilitatea mea sa il explic responsabililor din SUA", a raspuns Elias Wexler la intrebarea care sunt cele mai importante puncte pe care le va discuta cu cu Guvernul roman daca va ajunge ambasador al Statelor Unite la Bucuresti.

acum 29 luni (3 Nov 2017)

Fostul jurnalist si senator Sorin Rosca Stanescu a anuntat ca ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, ar urma sa fie schimbat din post. Informatia a fost confirmata si de catre fostul deputat Gelu Visan, care a scris ca cel care il va inlocui pe actualul ambasador va fi Elias Wexler.

"Pe data de 04 Octombrie 2017, in Statele Unite ale Americii a fost luata decizia de inlocuie din functie a ambasadorului SUA in Romania, domnul Hans Klemm. Decizia de inlocuire este efectiva si va intra oficial in vigoare odata cu prezentarea scrisorilor de acreditare de catre noul ambasador. Noul ambasador isi va prezenta scrisorile de acreditare in luna Decembrie.Numele noului ambasador cu care a fost inlocuit domnul Hans Klemm este domnul Elias Wexler, nascut la Iasi si plecat la varsta de sapte ani din Romania", scris, pe Facebook, Gelu Visan.

Nascut in Iasi, in 1950,Elias Wexler a fost fiul unui reparator de televizoare, familia sa fiind vanduta Israelului de catre Ceausescu.

Elias Wexler (67 de ani) nu este un necunoscut pentru Romania, avand de multi ani relatii de afaceri si intalniri diplomatice cu cei din tara in care s-a nascut. Presedinte al Camerei de Comert Romano-Americane, el are sanse mari sa fie numit ambasador al SUA la Bucuresti in locul lui Hans Klemm, diplomat al carui mandat expira in viitorul apropiat, a scris si ReporterIs.

"Alianta strategica dintre SUA si Romania s-a dezvoltat rapid si cu succes si reprezinta, din multe puncte de vedere, o munca asidua a ambasadorilor SUA la Bucuresti si a ambasadorilor romani la Washington. De asemenea, stiu ca acordarea vizelor reprezinta un punct important in Romania, in special pentru comunitatea de afaceri, si este tot responsabilitatea mea sa il explic responsabililor din SUA", a raspuns Elias Wexler la intrebarea care sunt cele mai importante puncte pe care le va discuta cu cu Guvernul roman daca va ajunge ambasador al Statelor Unite la Bucuresti. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro