Surse: Gregorian Bivolaru, audiat la Politia Capitalei

Liderul MISA se află incarcerat in Romania după ce, pe 22 iulie, a fost extrădat de autorităţile francezeIn iunie 2013, Magistrații Inaltei Curți de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv, la şase ani cu executare, pentru act sexual cu un minor şi a fost extrădat in Romania in data de 22 iulie 2016, după ce a fost prins in Franţa. Solicitarea lui Gregorian Bivolaru a fost admisă de judecătorul de la Tribunalul Bucureşti, care a decis totodată să fie trimisă o adresă şi către Interpol.Potrivit documentelor prezentate de avocaţii săi, liderul MISA a petrecut in arest in Franţa 148 de zile, iar in Suedia, 200 de zile.

acum 85 luni (24 Aug 2016)

Ei dă detalii cu privire la modul in care a reușit, in anul 2004, să plece din țară, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Scopul anchetei este de a stabili dacă Gregorian Bivolaru a fost ajutat să fugă din ţară, şi, in cazul in care se confirmă că a primit ajutor, cine sunt persoanele care au intervenit. Bivolaru le-ar fi spus poliţiştilor, in timpul audierilor de la Paris, că sunt persoane care ar putea avea de suferit după extrădarea lui. Dacă mă trimiteţi in Romania nu imi faceţi rău doar mie ci şi mai multor adepte ale mele, care ocupă funcţii publice şi de inaltă demnitate", ar fi declarat Bivolaru imediat după capturare, au confirmat pentru Mediafax surse apropiate anchetei. Pe 26 februarie anul acesta a fost prins de autorităţile franceze in timp ce se afla la un targ in Paris. Liderul MISA se află incarcerat in Romania după ce, pe 22 iulie, a fost extrădat de autorităţile francezeIn iunie 2013, Magistrații Inaltei Curți de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv, la şase ani cu executare, pentru act sexual cu un minor şi a fost extrădat in Romania in data de 22 iulie 2016, după ce a fost prins in Franţa.

Luni, Gregorian Bivolaru a cerut, prin intermediul avocaţilor săi, ca din pedeapsa de şase ani cu executare să-i fie scăzut timpul petrecut in arest in Franţa şi Suedia, respectiv aproximativ 348 de zile, un nou termen in dosar fiind stabilit pentru 6 octombrie, informează Mediafax.

Solicitarea lui Gregorian Bivolaru a fost admisă de judecătorul de la Tribunalul Bucureşti, care a decis totodată să fie trimisă o adresă şi către Interpol.Potrivit documentelor prezentate de avocaţii săi, liderul MISA a petrecut in arest in Franţa 148 de zile, iar in Suedia, 200 de zile.

"Am cerut ca perioada petrecută de domnul Bivolaru in arest să fie scăzută din perioada de şase ani. In total, cu aproximaţie, ar fi cam 348 de zile, aproape un an de zi... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro