Surse: Grecia se apropie de un acord pentru obtinerea unui nou imprumut

Surse: Grecia se apropie de un acord pentru obtinerea unui nou imprumut

Atena negociaza cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International un nou plan de asistenta financiara, in valoare de 86 de miliarde de euro. Cele doua parti ar trebui sa ajunga cel tarziu pe 20 august la un compromis privind noul plan de asistenta financiara, pentru a permite Guvernului de la Atena sa ramburseze Bancii Centrale Europene 3,5 miliarde de euro pentru obligatiuni care vor expira.

acum 55 luni (8 Aug 2015)

Atena negociaza cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International un nou plan de asistenta financiara, in valoare de 86 de miliarde de euro.

Cele doua parti ar trebui sa ajunga cel tarziu pe 20 august la un compromis privind noul plan de asistenta financiara, pentru a permite Guvernului de la Atena sa ramburseze Bancii Centrale Europene 3,5 miliarde de euro pentru obligatiuni care vor expira.

Negocierile au fost reluate pe 20 iulie, la o saptamana dupa ce Eurogrupul si Guvernul grec au stabilit conditii pentru initierea celui de-al treilea plan de asistenta financiara, care sa permita evitarea falimentului Greciei si ramanerea tarii in zona euro. In pofida dificultatilor cu care ne confruntam, speram ca acordul va pune capat situatiei de incertitudine privind viitorul Greciei in zona euro", declara miercuri Alexis Tsipras, premierul de extrema-stanga de la Atena.

Liderii zonei euro au ajuns, pe 13 iulie, la un acord cu partea elena pentru negocierea unui al treilea program de asistenta financiara, care sa permita ramanerea Greciei in zona euro. Grecia si-a asigurat restructurarea datoriilor si finantarea pe termen mediu in cadrul unei pachet in valoare de 86 de miliarde de euro care va permite tarii sa ramana in zona euro. Grecia are o datorie totala de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% catre tari din zona euro si catre FMI, iar 8,7% catre Banca Centrala Europeana (BCE). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro