SURSE Gabriel Oprea ii asigura pe baronii PSD ca il sustine in continuare pe Victor Ponta

SURSE Gabriel Oprea ii asigura pe baronii PSD ca il sustine in continuare pe Victor Ponta

Potrivit unor surse din interiorul sedintei, Gabriel Oprea, liderul UNPR, partid-cheie al guvernarii, a dat garantii in fata PSD ca va ramane alaturi de Victor Ponta la guvernare, lasand sa se inteleaga ca nu vor sustine un alt premier de la PSD in afara de Ponta. Fac un apel la ultimul dram de minte pe care sper ca il mai au Blaga si Gorghiu sa inteleaga ca nu poti da foc unei tari si ca ne vom adresa procurorului general cu sesizare penala pentru savarsirea infractiunii prevazute de articolul 397 aliniat 2 din Codul penal, iar procurorul general, conform procedurii, ca si la mine, ii declara suspecti si ii cerceteaza, vedem daca le mai place sa faca politica din justitie. 23 filiale din teritoriu si-au exprimat sustinerea pentru Victor Ponta, caruia i-au cerut sa nu isi dea demisia, dupa cum urmeaza: PSD Hunedoara, PSD Bihor, PSD Bistrita-Nasad, PSD Maramures, PSD Cluj, PSD Harghita, PSD Iasi, PSD Galati, PSD Arges, PSD Constanta, PSD Dambovita, PSD Olt, PSD Valcea, PSD Brasov, PSD Gor, PSD Caras-Severin, PSD Sector 4, PSD Ilfov, PSD Botosani, PSD Bacau, PSD Braila, PSD Buzau.

acum 65 luni (8 Jun 2015)

UPDATE Victor Ponta, la finalul sedintei PSD: In unanimitate, oamenii vor sa continuam o guvernare care cred ca merge prea bine.Toti au spus sa mergem mai departe. De asemenea, pentru ce vom face in urmatoarele saptamani: adoptarea Codului Fiscal, Master Planul de Transporturi, legea salarizarii. Cei de la PNL sa nu mai foloseasca Justitia. Colegii de la PNL mi-au dat toti dreptate, apoi au votat cu ordinul de la doamna Gorghiu. Toata lumea stie, nu trebuie sa fii jurist, ca sa propui un ministru in Guvern nu inseamna conflict de interese.

UPDATE Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului: Propunerea mea este de a crea o comisie care sa evalueze democratia si statul de drept. Nu putem sa dam jos Guvenrul prin manifestatii de strada.

Tariceanu a participat la sedinta PSD pentru a le transmite social-democratilor ca il sustine, in continuare, pe Victor Ponta in fruntea Guvenrului.

UPDATE Premierul Victor Ponta a pararsit sedinta PSD pentru a se prezenta la Comisia Juridica, unde urmeaza sa fie audiat. Conducerea PSD a ramas in sala, alaturi de liderii din coalitia de guvernare, Gabriel Oprea, Calin Popesuc Tariceanu si Daniel Constantin, care au venit pentru a-i asigura pe social-democrati ca sunt alaturi de Victor Ponta. Potrivit unor surse din interiorul sedintei, Gabriel Oprea, liderul UNPR, partid-cheie al guvernarii, a dat garantii in fata PSD ca va ramane alaturi de Victor Ponta la guvernare, lasand sa se inteleaga ca nu vor sustine un alt premier de la PSD in afara de Ponta.

UPDATE Victor Ponta, la inceputul sedintei PSD: Stimati colegi, vrea sa le multumesc partenerilor de colitie, domnului Oprea, domnului Constantin, domnului Tariceanu, ca sunt aici. Vreau sa stabilim daca exista in continuare dorinta de a continua o guvernare buna si de a spune foarte clar: vrem sa traim intr-o tara in care guvernele nu se se schimba decat pe cale legala si constitutionala, adi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro