Surse: Europarlamentarul Siegfried Muresan pleaca din partidul lui Basescu si trece la PNL. PMP ii cere demisia

Surse: Europarlamentarul Siegfried Muresan pleaca din partidul lui Basescu si trece la PNL. PMP ii cere demisia

arlamentul European a aprobat, in iulie 2015, raportul lui Siegfried Muresan prin care sunt alocate Romaniei 8,5 milioane de euro, din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, pentru a compensa pagubele provocate de inundatiile din 2014. Pe langa cele 8,5 milioane de euro acordate Romaniei, mai sunt acordate 2 milioane de euro sprijin pentru Bulgaria, respectiv, 56 de milioane de euro pentru Italia, tot pentru a acoperi partial pagubele provocate de inundatiile din 2014.

acum 59 luni (4 May 2018)

Partidul Miscarea Populara (PMP) a anuntat vineri ca ii cere demisia europarlamentarului Siegfried Muresan din partid si din Parlamentul European, dupa ce acesta ar fi decis sa se alature PNL.

"Suntem informati ca tanarul europarlamentar Siegfried Muresan si-a incheiat negocierile si a optat pentru Partidul National Liberal, unde i s-a garantat un loc eligibil pe listele pentru alegerile europarlamentare de anul viitor", se arata intr-un comunicat.

De asemenea, PMP ii transmite europarlamentarului sa demisioneze nu numai din partid, ci si din Parlamentul European, "pentru ca partidul sa isi poata nominaliza urmatorul candidat de pe lista alegerilor din 2014". "Avem speranta ca Siegfried Muresan nu se va compromite, continuad sa ocupe un loc care a fost castigat prin vot de lista de PMP, adjudecandu-si eticheta de traseist", se mai arata in sursa citata.

Cine este Siegfried Muresan

Siegfried Muresan a absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti in anul 2004.

Dupa terminarea studiilor, Siegfried Muresan a primit o bursa din partea Parlamentului Germaniei pentru a face parte din programul international de stagii al Bundestag-ului.

In anul 2011 obtine prin concurs postul de consilier politic pentru probleme economice si sociale al Partidului Popular European (PPE), iar in ianuarie 2014 devine consilier politic principal al PPE.Tot in 2014 se inscrie in Partidul Miscarea Populara si este ales presedinte al organizatiei de tineret. In noua configuratie a legislativului european, este ales vicepresedintele Comisiei pentru bugete, membru supleant in Comisia pentru afaceri economice si monetare si membru in Delegatia Comisiei parlamentare de cooperare UE - Republica Moldova.

arlamentul European a aprobat, in iulie 2015, raportul lui Siegfried Muresan prin care sunt alocate Romaniei 8,5 milioane de euro, din Fondul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro