SURSE: Dumitru Chirita ar putea fi candidatul PSD la Primaria Sectorului 2. PSD se dezice de UNPR dupa ce Ontanu a fost retinut

SURSE: Dumitru Chirita ar putea fi candidatul PSD la Primaria Sectorului 2. PSD se dezice de UNPR dupa ce Ontanu a fost retinut

Spunea ca are si o varsta, ca e de atata timp in Primarie, dar a fost influentat de partidul lui pentru ca era un fief al lor ppe care voiau sa-l pastreze", au mai declarat sursele citate. PSD s-a dezis de Ontanu, dar nu si de UNPR PSD a anuntat ca isi va desemna candidat pentru alegerile locale si la Primaria sectorului 2, dupa ce actualul edil, Neculai Ontanu, a fost retinut miercuri seara de catre procurorii DNA.

acum 49 luni (24 Mar 2016)

"Formula la Sectorul 2 inca din toamna era cu Dumitru Chirita. Se fuge in stil mare de o candidatura la Primarie. Isi pun semnatura si nu stiu ce a scris un functioanr acolo", au declarat surse din PSD, pentru "Adevarul".

PSD a batut palma cu UNPR la nivelul Capitalei pentru ca sondajele aratau ca Neculai Ontanu era favorit, niciun alt candidat neputand sa-l invinga. Tocmai de aceea am luat decizia de a merge pe mana lui. Spunea ca are si o varsta, ca e de atata timp in Primarie, dar a fost influentat de partidul lui pentru ca era un fief al lor ppe care voiau sa-l pastreze", au mai declarat sursele citate.

Dumitru Chirita este membru PSD din 2000, an in care a castigat si primul mandat de deputat. Urmatoarea Legislatura (2000 - 2004), Chirita a fost vicepresedintele Casei Nationale de Sanatate. Tot in Tartasesti, unde are trei terenuri, Chirita si-a mai ridicat o casa de locuit in 2005. Timp de 10 ani a activat cu functii de conducere in miscarea sindicala din energie.

PSD s-a dezis de Ontanu, dar nu si de UNPR

PSD a anuntat ca isi va desemna candidat pentru alegerile locale si la Primaria sectorului 2, dupa ce actualul edil, Neculai Ontanu, a fost retinut miercuri seara de catre procurorii DNA. "PSD a luat act de situatia in care se afla domnul Neculai Ontanu. In conditiile date, PSD va nominaliza un candidat pentru Primaria Sectorului 2", a transmis PSD, potrivit unui comunicat de presa remis "Adevarul". De partea cealalta, UNPR a sarit in sprijinul lui Ontanu. "UNPR nu a comentat si nu comenteaza deciziile celor in drept sa stabileasca oportunitatea sau justificarea masurii retinerii - intr-un dosar ce vizeaza fapte petrecute acum 10 ani - , la fel cum nu comenteaza in general deciziile Justitiei, indiferent de numele celui in cauza", se arata in comunicatul UNPR.

Progresistii invoca faptul ca Ontanu se bucura, potrivit Constitutiei, de prezumti de nevino... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro