Surse: Dragnea isi elimina si ultimii adversari din conducerea partidului. Ce lideri PSD vor fi maziliti la Congres

Surse: Dragnea isi elimina si ultimii adversari din conducerea partidului. Ce lideri PSD vor fi maziliti la Congres

Desi, prin demisia de la Palatul Victoria a scutit partidul de o noua motiune de cenzura impotriva propriului Guvern, deci de o noua lovitura de imagine dupa modelul Grindeanu, surse din PSD sustine ca Liviu Dragnea "nici nu a uitat, nici nu a iertat" razvratirea lui Tudose, drept urmare vrea sa-l lase fara nicio functie de conducere. "Liviu Dragnea este vazut acum atotputernic, are pe toata lumea la picioare, toti greii din partid au pupat inelul, a fost si lista cu semnaturile, toti ministrii sunt ai lui, 57% din primari sunt ai PSD, 28 de presedinti de consilii judetene sunt de la PSD, toate institutiile cheie sunt ale lui - Curtea de Conturi, ANCOM, Avocatul Poporului, ANRE etc.

acum 25 luni (19 Feb 2018)

Mazilirea opozantilor lui Liviu Dragnea este principala miza a Congresului extraordinar al PSD, programat la mijlocul lunii martie. Potrivit unor surse din partid, printre cei cazuti in dizgratie se numara Nicolae Banicioiu si Ionut Vulpescu, fosti ministri in guvernarea Ponta, care au ramas foarte apropiati de fostul premier, aflat acum in razboi deschis cu Liviu Dragnea. Un alt vicepresedinte care va fi trecut pe linie moarta in partid este Georgian Pop, fost presedinte al Comisiei pentru controlul SRI din Parlament, functie care acum ii aduce ghinion: Liviu Dragnea il suspecteaza ca e prea apropiat de serviciile de informatii. Desi, prin demisia de la Palatul Victoria a scutit partidul de o noua motiune de cenzura impotriva propriului Guvern, deci de o noua lovitura de imagine dupa modelul Grindeanu, surse din PSD sustine ca Liviu Dragnea "nici nu a uitat, nici nu a iertat" razvratirea lui Tudose, drept urmare vrea sa-l lase fara nicio functie de conducere.

De asemenea, presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, cel care l-a sustinut pe Tudose in razboiul cu Dragnea, va fi mazilit. "51 la suta as inclina sa nu mai candidez, tinand cont de varsta, am 57 de ani", a anuntat Niculae Badalau, stiind ca, fara sustinrea lui Liviu Dragnea, oricum nu poate ramane omul numarul doi in partid. Deci Liviu Dragnea isi va instala oameni fideli in functiile de vicepresedinti, incercand astfel sa-si securizeze fiecare vot in cazul unei noi rascoale in partid.

Dragnea, de neclintit

Congresul va modifica articolul din Statutul PSD prin care demnitarii cercetati penal trebuie sa se autosuspende din functie, interdictie impusa de Victor Ponta, pe vremea cand incerca sa ofere partidului un plus de integritate. Insusi presedintele Liviu Dragnea este condamnat cu suspendare si implicat in alte doua dosare penale, iar Darius Valcov, consilier de stat la Cabinetul premierului Viorica Dancila, a fost condam... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro