Surse: Dosarul "Romgaz-Interagro" va fi finalizat peste trei luni; Ministerul Economiei s-a constituit parte civila cu 71 milioane de euro

Surse: Dosarul

Dosarul "Romgaz-Interagro" va fi trimis in judecata de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in luna martie a anului viitor, au declarat, pentru News.ro, surse judiciare. Patronul Interagro, Ioan Niculae, fusese pus sub inculpare pentru instigare la abuz in serviciu, sustragere de sub sechestru si spalare de bani, Adriean Videanu, ministru al Economiei in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, pentru constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, iar Nicoleta Toncea, pentru spalare de bani si sustragere de sub sechestru.

acum 83 luni (20 Dec 2016)

Dosarul "Romgaz-Interagro" va fi trimis in judecata de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in luna martie a anului viitor, au declarat, pentru News.ro, surse judiciare.

Ministerul Economiei s-a constituit parte civila in dosar cu suma de 71 de milioane de euro, au adaugat sursele citate.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca procurorii DIICOT reiau actele procedurale in acest dosar si cheama la audieri toate persoanele vizate, pentru a le aduce la cunostinta acuzatiile si probele noi din cauza in care, initial, faptele au vizat interventii la Romgaz pentru ca firma Interagro sa primeasca preferential gaze la preturi mici.

Printre persoanele audiate de procurorii DIICOT sunt Mircea Marin, administrator Interagro, si fostii secretari de stat in Ministerul Economiei Tudor Serban, Dan Victor Alexandru si Viorel Palasca.

In luna martie, dosarul "Romgaz-Interagro" era aproape finalizat, dupa mai bine de trei ani de ancheta, de catre procurorii DIICOT, care au chemat atunci persoanele vizate, le-au adus la cunostinta ca au fost puse sub inculare si le-au prezentat materialul de urmarire penala, ultima etapa inaintea trimiterii cauzei in instanta. Patronul Interagro, Ioan Niculae, fusese pus sub inculpare pentru instigare la abuz in serviciu, sustragere de sub sechestru si spalare de bani, Adriean Videanu, ministru al Economiei in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, pentru constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, iar Nicoleta Toncea, pentru spalare de bani si sustragere de sub sechestru.

Ioan Niculae este eliberat conditionat din 15 iulie, dupa ce a executat din aprilie 2015 o parte din pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare primita in dosarul "Mita la PSD". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro