Surse din PSD: Legile Justitiei ar putea fi modificate prin initiativa parlamentara, nu prin proiect asumat de Executiv. Dragnea: Decidem luni

Surse din PSD: Legile Justitiei ar putea fi modificate prin initiativa parlamentara, nu prin proiect asumat de Executiv. Dragnea: Decidem luni

UPDATE 15.15 Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca luni coalitia va lua o decizie cu privire la mai multe legi, intre care si legile justitiei. Nu voi decide eu, eu doar propun, dar cel mai curand probabil eu voi propune ca Inspectia Judiciara sa se afle sub controlul Consiliului de management strategic, consiliu format si coordonat de catre ministrul Justitiei, dar din care face parte procurorul general al republicii, presedintele sau presedinta Inaltei Curti, presedintele sau presedinta CSM.

acum 76 luni (13 Oct 2017)

UPDATE 15.15 Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca luni coalitia va lua o decizie cu privire la mai multe legi, intre care si legile justitiei.

"Ne vom intalni in coalitie luni si vom lua o decizie care va cuprinde mai multe proiecte de legi, in care sa decidem daca le vom initia in Parlament sau vor pleca prin procedura guvernamentala: legile justitiei, parteneriatul public-privat, fondul suveran de dezvoltare.

"Decizia pe care am luat-o a fost ca vom promova Legile Justitiei ca initiativa parlamentara, nu vor mai fi initiate de Guvern", au declarat surse din conducerea PSD, citate de Mediafax.

Precizarile lui Tudose

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, la Antena 3, ca pachetul de legi ale justitiei ar trebui trimis la Parlament astfel incat acesta sa decida, in urma dezbaterilor, care va fi forma lor finala.

Seful Guvernului a precizat insa ca este nevoie si de o decizie politica a conducerii coalitiei de guvernamant.

"Teoretic, legile sunt inca la Ministerul Justitiei si mai asteapta niste avize, inclusiv de la Comisia de la Venetia", a spus Tudose mentionand insa ca viitoarea intrunire a Comisiei va avea loc in luna decembrie.

Toader vorbea la CSM de schimbari la IJ

Proiectul de modificare al legilor Justitieie este in acest moment la Ministerul Justitiei. Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat vineri ca va propune ca Inspectia Judiciara sa se afle sub controlul Consiliului de management strategic, consiliu format si coordonat de catre ministrul Justitiei.

"In proiectul de lege caruia ii voi da drumul zilele viitoare veti vedea, la finalul proiectului, o dispozitie, propunere tranzitorie prin care voi spune ca in sase luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi IJ se organizeaza ca entitate, autoritate distincta, autonoma. Nu voi decide eu, eu doar propun, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro