Surse: CSM a decis ca prin afirmatiile facute, Valer Dorneanu ar fi afectat independenta justitiei. "Asta-i coruptie?"

Surse: CSM a decis ca prin afirmatiile facute, Valer Dorneanu ar fi afectat independenta justitiei.

UPDATE 15.20 Judecatorul Bogdan Mateescu, membru al CSM, a spus, marti, in Plenul CSM, ca declaratiile presedintelui CCR, referitoare la dosarul lui Liviu Dragnea, potrivit carora "hotararile sunt adoptate prin lentila politica", sunt revoltatoare si afecteaza independenta justitiei, potrivit Mediafax. - catre factorii publici, politici ori din partea CCR sa respecte independenta justitiei pentru ca independenta justitiei nu este un privilegiu al judecatorului, este un drept al cetateanului si o garantie fundamentala", a spus judecatorul Bogdan Mateescu, la plenul CSM de marti.

acum 62 luni (17 Oct 2017)

UPDATE 15.20 Judecatorul Bogdan Mateescu, membru al CSM, a spus, marti, in Plenul CSM, ca declaratiile presedintelui CCR, referitoare la dosarul lui Liviu Dragnea, potrivit carora "hotararile sunt adoptate prin lentila politica", sunt revoltatoare si afecteaza independenta justitiei, potrivit Mediafax. Provenim din sistemul judiciar, cunoastem drepturile si obligatiile si calitatea judecatorilor romani, nu as vrea ca nimeni, vreodata, sa inteleaga ca judecatorii romani fac politica prin actul care constituie menirea existentei noastre, hotararea judecatoreasca. Consider ca sunt suficiente date si ca se impune o reactie prompta a CSM si un apel - inca un apel, oare al catelea? - catre factorii publici, politici ori din partea CCR sa respecte independenta justitiei pentru ca independenta justitiei nu este un privilegiu al judecatorului, este un drept al cetateanului si o garantie fundamentala", a spus judecatorul Bogdan Mateescu, la plenul CSM de marti.

Ordinea de zi a plenului CSM de marti a fost suplimentata cu discutia pe marginea declaratiilor presedintelui Curtii Constitutionale Romane (CCR), Valer Dorneanu, sustinute in cadrul unui interviu de la inceputul lunii octombrie.

UPDATE Surse judiciare au explicat ca membrii CSM au fost nemultumiti de o parte din declaratia lui Dorneanu. "Vreau sa spun un lucru: sa nu se supere colegii mei din justitie, dar nu as vrea sa numar in cate cazuri se simte influenta politica asupra unor hotarari judecatoresti comune si in cate la noi", este declaratia care i-a nemultumit.

Decizia a fost luata in majoritate de Plenul CSM, institutia urmeaza sa dea un comunicat astazi.

Valer Dorneanu: Nu, nu, sunt doua infractiuni distincte: abuzul in serviciu obisnuit si acolo iti trebuie sa ai o calitate in plus.

Prezentatoare: O sa dau eu numele dosarului ca vad ca dvs.

Valer Dorneanu: Care a angajat niste persoane la ea in hotel desi n-ar fi lucrat (D... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro