Surse: Consilierul lui Basescu, Razvan Murgeanu, ar fi fost "turnat" de trei apropiati din anturajul sau

Fostul consilier de stat este urmărit penal pentru trafic de influenţă, dare de mită şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor, iar Gabriela Gangoe-Simion, pentru intermedierea ori inlesnirea efectuării unor operaţiuni comerciale sau financiare, de către persoana care are sarcina de a supraveghea, a controla, a reorganiza sau a lichida un operator economic privat, complicitate la trafic de influenţă, complicitate la dare de mită, abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnătură private şi spălare a banilor. Ulterior, pentru a ascunde provenienţa sumelor de bani şi a drepturilor asupra acestora, Gabriela Gangoe-Simion l-ar fi instigat pe administratorul societăţii subcontractoare să efectueze plata unei sume de 3.000 de euro, reprezentand o parte din comisionul de 15.000 de euro pretins de Murgeanu, către o altă persoană, cu titlu de folos necuvenit, pentru exercitarea influenţei asupra directorului Stănescu Valentin şi a altor persoane din Primăria Sector 5.

acum 80 luni (26 Mar 2016)

Răzvan Murgeanu, consilierul lui Traian Băsescu, pe vremea cand era președinte, a fost "turnat" la DNA de trei persoane din anturajul său. Unul din cei trei informatori a fost omul de afaceri Nelu Iordache, care a cules informaţii pentru anchetatori din ianuarie şi pană in martie, spun surse judiciare, citate de News.ro.

Avand in vedere că probele, localizarea şi identificarea persoanelor implicate in săvarşirea infracţiunilor ce fac obiectul cauzei nu pot fi obţinute in alt mod, s-a decis folosirea colaboratorului cu identitate reală Bogdan Marian Adimi pentru 60 de zile, cu incepere de la data de 19 ianuarie şi pană la data de 18 martie, inclusiv, afirmă aceleaşi surse.

Un alt colaborator cooptat de DNA pentru documentarea acestui caz de corupţie a fost Sorin Lungu, directorul societăţii ACM 4, a omului de afaceri FLorian Walter.

Sursele citate precizează, conform actelor menţionate, că "pentru aflarea adevărului raportat la existenţa indiciilor rezonabile de pregătire a săvarşirii unor noi infracţiuni este necesară administrarea de probe care nu pot fi obţinute decat prin utilizarea unui colaboratori" care "să deruleze operaţiuni disimulate de natură să conducă la crearea unor imprejurări susceptibile să determine cercetarea sa pentru săvarşirea unor fapte de corupţie aflate sub incidenţa Legii 78/2000".

Colaboratorul DNA trebuia, de asemenea, potrivit surselor citate, "să accepte, să primească, sau, după caz, să dea bani ori alte foloase, in mod direct sau prin intermediari, in condiţiile incriminărilor (...) potrivit circumstanţelor de fapt care fac obiectul cercetărilor efectuate in cauză.

Murgeanu este acuzat că a primit pentru el 15.000 de euro de la o asociere de firme care avea un contract de reabilitare a 85 de blocuri şi alţi 15.000 de euro pentru a-i da unui director din Primăria Sectorului 5 care să dispună plăţile din cadrul contractului.

... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro