Surse: Ciolos renunta la toti ministrii din Cabinetul Ponta. Cand anunta noul Guvern

Citește și: Ce noi nume se vehiculează pentru Cabinetul Cioloș Potrivit surselor citate, această decizie a lui Dacian Cioloş a fost motivul pentru care copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis sambătă un comunicat de presă in care critica in termeni duri noul Cabinet şi transmitea că acesta riscă să devină unul nedemocratic, pentru că a fost format fără negocieri politice in Parlament şi nu conţine şi miniştri susţinuţi politic.

acum 104 luni (15 Nov 2015)

UPDATE 23.45: Lista noului guvern este finalizată şi va fi prezentată duminică după-amiază a declarat, sambătă seara, pentru Mediafax, premierul desemnat Dacian Cioloş.

Citește și: FOTO: Cioloș, intalnire cu Juncker și Tusk, pe Aeroportul Henri Coandă

----

Pe lista de miniştri pe care premierul desemnat Dacian Cioloş o va prezenta, duminică, nu va apărea nici un nume din Cabinetul condus de Victor Ponta, au declarat, pentru Mediafax, surse politice.

Potrivit informaţiilor iniţiale, premierul interimar Sorin Cimpeanu, sprijinit in funcţia din Guvern de ALDE, dar fără apartenenţă politică, ar fi urmat să-şi continue mandatul la Ministerul Educaţiei in noul Cabinet pe care il formează Dacian Cioloş.

Surse politice au declarat, insă, că in lista finală pe care o va prezenta Dacian Cioloş nu vor fi şi miniştri din Cabinetul pe care l-a condus Victor Ponta.

Citește și: Ce noi nume se vehiculează pentru Cabinetul Cioloș

Potrivit surselor citate, această decizie a lui Dacian Cioloş a fost motivul pentru care copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis sambătă un comunicat de presă in care critica in termeni duri noul Cabinet şi transmitea că acesta riscă să devină unul nedemocratic, pentru că a fost format fără negocieri politice in Parlament şi nu conţine şi miniştri susţinuţi politic. După decizia premierului desemnat, Tăriceanu a făcut un apel către celelalte partide parlamentare pentru a vota impotriva Cabinetului.Bogdan Aurescu, in cărţi pentru a-şi continua mandatul la MAE, a fost contestat public de către UDMR, care s-a impotrivit numirii lui, in condiţiile in care era considerat a fi prea apropiat de PSD.

Pe de altă parte, o solicitare a PSD, de care depinde in parte şi sprijinul social-democraţilor, a fost ca Dacian Cioloş să nu facă "epurări" la nivelul eşalonului doi şi trei din Guvern.

In ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro