Surse: Cine sunt parlamentarii care vor controla serviciile secrete

Surse: Cine sunt parlamentarii care vor controla serviciile secrete

Detaliile referitoare la numarul membrilor in cele doua comisii au fost prezentate de marti de secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu. Pe de alta parte, presedintia Comisiei de control a activitatii SIE va avea sefia asigurata de un reprezentant al Opozitiei, deputatul Cezar Preda, cel care in perioada 2009-2012 a condus Comisia de control a activitatii SRI.

acum 46 luni (15 Jan 2017)

Detaliile referitoare la numarul membrilor in cele doua comisii au fost prezentate de marti de secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu. "Pe ordinea de zi am avut si o nota cu privire la necesitatea constituirii unor comisii permanente comune ale Camerei Deputatilor si Senatului, este vorba de Comisia permanenta comuna pentru exercitarea controlului parlamentar al activitatii SRI. Comisia speciala a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SIE va avea cinci membri", a anuntat Ciolacu, care nu a vorbit si de modul numarul de locuri pe care il va primi fiecare partid.

Potrivit unor surse politice, in Comisia de control a SRI, PSD va avea patru reprezentanti, PNL doi parlamentari, iar cate unul USR, ALDE si UDMR. De altfel, scoaterea din ecuatie a PMP a fost tocmai indepartarea posibilitatii ca fostul presedinte sa ajunga in aceasta comisie, potrivit unor surse politice. Social-democratii vor da presedintele Comisiei de control a activitatii SRI, insa nu se stie cine va fi acesta, Liviu Dragnea fiind cel care are ultimul cuvant. Potrivit unor surse politice, doi posibili membri ai acestei comisii sunt Adrian Gadea, deputat de Teleorman, si Alexandru-Ioan Andrei, deputat de Giurgiu. Cei doi sunt fie persoane aproapiate de Liviu Dragnea, presedintele PSD, fie de Nicolae Badalau, presedintele executiv al partidului.

Pe de alta parte, presedintia Comisiei de control a activitatii SIE va avea sefia asigurata de un reprezentant al Opozitiei, deputatul Cezar Preda, cel care in perioada 2009-2012 a condus Comisia de control a activitatii SRI. Pe de alta parte, inca nu este clar cum vor fi impartite celelalte patru locuri, insa ceea ce e cert e ca majoritatea va fi formata tot din PSD si ALDE, potrivit unor surse politice. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro