Surse: Avocatul Poporului va contesta, joi, la Curtea Constitutionala legea care il impiedica pe liderul PSD, Liviu Dragnea, sa fie premier

Articolul (2) din legea 90 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, in vigoare si astazi, are urmatoarea forma actualizata: "Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute in cartea I titlul IV din Legea nr.

acum 86 luni (4 Jan 2017)

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, va contesta, joi, la Curtea Constitutionala legea 90/ 2001 care interzice unui condamnat penal sa ocupe functii in Guvern, au declarat pentru HotNews.ro surse din cadrul institutiei. 90/2001 va fi luata dupa finalizarea procesului politic si institutional de investire a viitorului Guvern", se arata in comunicatul institutiei din data de 19 decembrie.

Articolul (2) din legea 90 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, in vigoare si astazi, are urmatoarea forma actualizata:

"Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute in cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare."

De la ultimele modificari operate in 2004, legea nu a suferit alte modificari si este in vigoare si azi. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro