Surprizele TIFF 2017: mai multe comedii, experiente de realitate virtuala, filme erotice pe pelicula de 16 milimetri

Surprizele TIFF 2017: mai multe comedii, experiente de realitate virtuala, filme erotice pe pelicula de 16 milimetri

Ca evenimente speciale amintim: concertul lui Thierry Escaich, desemnat de patru ori compozitorul anului in Franta, din Biserica Romano-Catolice Sfantul Mihail, Charlie Cunningham, o voce a folkului britanic, ca concerta la Biserica Reformata Calvina, cine-concertul "Lotte, mon amour", expozitia de fotografie documentara "Protest" de la Muzeul de Arta, o istorie vizuala a protestelor din Romania ultimilor 10 ani. Organizatorii festivalului au anuntat ca va fi o discutie si despre relatia dintre film si politica, iar la respectiva dezbatere vor fi invitati parlamentari de la USR si de la partidele ce se vor infiinta - Platforma 100 a fostului premier Dacian Ciolos -, dar si de la formatiunile politice cunoscute. In campanie de imagine a TIFF 2017 se pleaca de la ideea ca orasul Cluj are potentialul de a deveni un urias platou de filmare ca la inceputul secolului al XX-lea cand studiourile lui Jeno Janovics produceau zeci de pelicule mute.

acum 41 luni (16 May 2017)

Peste doua saptamani, filmul va fi rege la Cluj timp de zece zile. Din 2 si pana pe 11 iunie vor rula 225 de lungmetraje si scurtmetraje din 53 de tari, vor sosi peste 1.200 de invitati straini si romani dintre care unul dintre cei mai asteptati este Alain Delon, idol al multor femei. Vor fi mai multe comedii fata de anii trecuti, iar cinefilii care gusta latura non-conformista a cinema-ului vor aparte parte de experiente virtuale in InfiniTIFF, un nou spatiu unde vor putea chiar decide finalul unui film cu ajutorul telefonului. Spun asta pentru ca de data aceasta deschiderile nu sunt neaparat referitoare la programul de filme, intotdeauna original, deschiderile la care ma refer sunt cumva simbolice.

Cred ca e pentru prima data cand TIFF ajunge sa aiba o amprenta importanta nu doar la nivelul descoperirii de cineasti tineri si devine un player foarte activ in stimularea coproductiilor cinematografice din Europa", astfel a inceput Tudor Giurgiu, directorul festivalului TIFF, conferinta de presa unde a anuntat ultimele noutati.

Delon vine la Cluj pe 9 iunie

TIFF-ul are anul acesta un numar enorm de invitati straini, in special, dar si romani.

Noutatea zilei - adauga Giurgiu - este personalitatea din cinematografia romana care va fi onorata cu premiul de excelenta al festivalului: Tora Vasilescu. La Cluj va pasi pe covorul rosu Armand Assante (de patru ori nominalizat la globurile de Aur), regizorul indian S.S. Rajamouli - o personalitate a cinematografiei din India numit de Tudor Giurgiu un "Sergiu Nicolaescu cu mai mult sarm, inteligenta si o cunoastere a cinema-ului", Ildiko Enyedi - regizoare premiata recent cu Ursul de Aur, actrita Clotilde Courau, Printesa de Venetia si Piemont.

Proiectie TIFF in Piata Unirii FOTO TIFF/Raluca Erdei

Realitate virtuala si filme erotice

TIFF se inscrie in trendul marilor f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro