Surprize la Euro NCAP: Cate stele au primit noile Skoda Superb, Hyundai i20 si Fiat Panda Cross

Spre comparatie, Superb are cel mai mare scor la protectia pasagerilor adulti, de 86%, similar cu Fiat 500X sau Mazda 2, in timp ce Hyundau i20 a obtinut un scor mai mare decat al modelului cehesc la protectia pietonilor, 79%.

acum 79 luni (24 Jun 2015)

Skoda Superb a primit maximum de stele, 5, la testele Euro NCAP, care, anul acesta, sunt realizate dupa noi reglementari, mai dure. Modelul cehesc s-a comportat bine la impactul frontal, atat cel defazat, cat si cel de 100% cu bariera nedeformabila, dar si la cel lateral. O protectie marginala, de doar 3 stele, a fost acordata pentru zona toracica a soferului, la impactul frontal 100% si pentru gatul pasagerilor din spate in cazul unui impact din spate. Totusi spre deosebire de Superb, care este un model robust prin insasi apartenenta la clasa medie, Panda Cross este o masina de oras. Cel mai slab punctaj al lui Panda a fost cel pentru protectia pasagerului din dreapta, in cazul impactului frontal de 100% (o singura stea).

Spre comparatie, Superb are cel mai mare scor la protectia pasagerilor adulti, de 86%, similar cu Fiat 500X sau Mazda 2, in timp ce Hyundau i20 a obtinut un scor mai mare decat al modelului cehesc la protectia pietonilor, 79%. Modelul de clasa mica, i20, a obtinut un procentaj de 85%, la protectia pasagerilor, apropiat de cel al lui Superb.

Testele Euro NCAP au devenit mai dificile incepand cu anul 2015, astfel ca scorurile sunt mai greu de obtinut. La impactul frontal punctajele mari sunt mai greu de obtinut, in timp ce la impactul lateral este folosit un perete mai mari si mai greu. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro