Surpriza colosala la US Open: Serena, infrangere grea in semifinale. Americanca va pierde locul 1 in lume

Surpriza colosala la US Open: Serena, infrangere grea in semifinale. Americanca va pierde locul 1 in lume

Atunci, sportiva de 35 de ani detinea trofeele de la Australian Open, French Open si Wimbledon si mai avea nevoie de un triumf, la New York, pentru a face Grand Slam. O statistica vorbeste de la sine despre ce a aratat Serena: a avut primele mingi de break abia in setul doi, la scorul de 3-2 pentru Pliskova.

acum 87 luni (9 Sep 2016)

Roberta Vinci a devenit cosmarul Serenei Williams, in 2015, italianca distrugand sansa liderului mondial de a realiza Grand Slam. Atunci, sportiva de 35 de ani detinea trofeele de la Australian Open, French Open si Wimbledon si mai avea nevoie de un triumf, la New York, pentru a face Grand Slam.

Acum, de ceva timp, Serena Williams alearga dupa o alta performanta: depasirea recordului lui Steffi Graf alaturi de care are 22 trofee de Grand Slam.

Ea a fost invinsa, in noaptea de joi spre vineri, de Karolina Pliskova (Cehia, 11 WTA), scor 2-6, 6-7. Pana la duelul de la US Open, cele doua jucatoare se intalnisera o singura data, la Stanford, in 2014, atunci cand americanca s-a impus lejer, scor 7-5, 6-2. O statistica vorbeste de la sine despre ce a aratat Serena: a avut primele mingi de break abia in setul doi, la scorul de 3-2 pentru Pliskova. Ea ajunsese pe aceasta pozitie la 10 septembrie 2013, ramanand aici in ultimele 186 de saptamani, record in tenisul feminin. Pentru a-si pastra locul 1 WTA, Serena avea nevoie de a ajunge cel putin in finala de la US Open. Cum n-a reusit acest lucru, ea va fi detronata de Angelique Kerber in fata careia a pierdut, in acest an, in finala de la Australian Open.

Fotoreportaj de la US Open; cum traiesc americanii turneul de tenis de la New York ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro