Surorile Williams si Simone Biles, dopate la JO de la Rio. Ce reclama rusii si cum se justifica americanii

Surorile Williams si Simone Biles, dopate la JO de la Rio. Ce reclama rusii si cum se justifica americanii

WADA a ramas descoperita Agentia Mondiala AntiDoping a confirmat atacul hackerilor rusi: "Grupul rus de spionaj cibernetic cu numele de Tsar Team (APT28), cunoscut si ca Fancy Bear, a obtinut acces ilegal la baza de date a Sistemului de administrare si management antidoping (ADAMS), prin intermediul unui cont al Comitetului International Olimpic creat pentru JO de la Rio. Serena Williams Va implini 35 de ani pe 26 septembrie, este una ditnre cele mai titrate tenismene din istorie A castigat 22 de Grand Slamuri si a stat 186 de saptamani la rand pe locul unu, doua recorduri pe care le imparte cu Stefii Graf La JO de la Rio a ajuns pana in turul al treilea la simplu si a pierdut din primul tur la dublu.

acum 84 luni (14 Sep 2016)

Razbunarea rusilor dupa suspendarea Mariei Sarapova si interzicerea prezentei a peste 100 de sportivi la Jocurilor Olimpice a fost crunta. Dopajul legal al americancelor ridica multe semne de intrebare, chiar daca sportivele sunt acoperite de hartii. Cele patru nume grele devoalate pentru inceput de Fancy Bear sunt cele ale gimnastei Simone Biles, ale tenismenelor Serena si Venus Williams si al baschetbalistei Elena Delle Done. Se stie, conform documentelor prezentate, ca in cazul lui Biles, ar fi vorba de amfetamine (metilfenidat), la Serena Williams de oxicodona, hidromorfona, prednison si alte substante, iar Delle Donne ar fi utilizat amfetamine si hidrocortizon.

Cum au reactionat americanii

Prima care a raspuns la acuzatiile de dopaj a fost Simone Biles: "Sa suferi de ADHD si sa iei medicamente impotriva acestei boli nu este nimic rusinos. ADHD este o tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie, care afecteaza mai ales copiii si se manifesta prin imposibilitatea acestora de a se concentra asupra unui anumit subiect sau unei anumite actiuni.

Venus Williams a venit si ea cu o declaratie asemanatoare, dar nu a precizat problema serioasa de sanatate care a determinat-o sa apeleze la substante interzise. Am urmat regulile stabilite de Programul antidoping din tenis si mi s-au acordat exceptii de uz terapeutic. Exceptiile postate de hackeri sunt examinate de un grup de medici independenti si anonimi si aprobate pentru motive medicale bine intemeiate.

Ce reclama rusii

Hackerii rusi reclama faptul ca americanii au dreptul de a beneficia de tratamente pe baza acestor substante interzise, in timp ce jucatoarea de tenis Maria Sarapova a fost suspendata doi ani pentru ca a folosit meldonium, la recomandarea medicului ei.

De asemenea, acest atac cibernetic vine dupa ce, la mijlocul lunii iulie, juristul Richard McLaren a facut public raportul sau care a dovedit implicarea auto... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro