Suporterii, in strada pentru echipa Rapid. Curtea de Apel decide luni intrarea in faliment a clubului

Aproximativ 400 de suporteri au protestat, duminică seara, in fața Stadionului Giulești-Valentin Stănescu, impotriva acţionarului majoritar al clubului de fotbal Rapid Bucureşti, Valerii Moraru, pe care l-au acuzat că ar fi provocat falimentul echipei. Situaţia clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce Curtea de Apel București a respins, joi, cererea de suspendare a hotărarii de faliment, iar lichidatorul judiciar Aurel Brihac a inceput deja demersurile pentru dizolvarea societăţii SC Rapid SA.

acum 86 luni (11 Jul 2016)

Aproximativ 400 de suporteri au protestat, duminică seara, in fața Stadionului Giulești-Valentin Stănescu, impotriva acţionarului majoritar al clubului de fotbal Rapid Bucureşti, Valerii Moraru, pe care l-au acuzat că ar fi provocat falimentul echipei. Protestele ar putea continua și luni, in faţa Curţii de Apel Bucureşti, unde se judecă un ultim termen privind suspendarea executării silite a clubului, informează Agerpres. Aşteptaţi de jandarmi, ei au protestat paşnic, scandand impotriva acţionarului majoritar Valerii Moraru, considerat vinovat de faptul că gruparea a intrat in lichidare in urma unei hotărari de intrare in faliment a Tribunalului Bucureşti. '"Rapid nu moare'' a fost scandarea preferată a fanilor, care insă nu au uitat de cluburile rivale din Capitală cărora le-au adresat cuvinte jignitoare.

Situaţia clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce Curtea de Apel București a respins, joi, cererea de suspendare a hotărarii de faliment, iar lichidatorul judiciar Aurel Brihac a inceput deja demersurile pentru dizolvarea societăţii SC Rapid SA.

Termenul pentru inscriere este 12 iulie, dată fixată de Liga Profesionistă de Fotbal pentru tragerea la sorţi a programului următorului sezon.

La 14 iunie, Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea in faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu acelaşi nume, in urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanţa a ridicat la acea dată dreptul de administrare al FC Rapid SA şi a dispus dizolvarea societăţii debitoare.

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut in Liga I, se află in procedură de insolvenţă din 7 decembrie 2012. In prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat in proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro