Suplimentarea fondurilor la "Prima Casa" este o redistribuire. Blocurile vechi, mai cautate decat locuintele noi

Recent, plafonul de garantare la Programul "Prima Casa" a fost suplimentat cu 500 de milioane de lei. Ministerul Finantelor a aprobat alocarea rezervei nerepartizate, de 500 de milioane de lei, la cererea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

acum 80 luni (21 Jun 2017)

Recent, plafonul de garantare la Programul "Prima Casa" a fost suplimentat cu 500 de milioane de lei. Suma aceasta insa nu este una noua, alocata de la buget, ci o redistribuire a resturilor nefolosite de diverse banci.

Ministerul Finantelor a aprobat alocarea rezervei nerepartizate, de 500 de milioane de lei, la cererea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM). Aceasta inseamna, explica ZF, ca bancile romanesti vor putea sa dea credite ipotecare "Prima Casa" in valoare de circa un miliard de lei.

Un credit ipotecar "Prima Casa" ajunge, in medie, la 50.000 de euro. Asadar, e vorba despre un supliment de circa 4.500 de credite. In ultimele saptamani, erau inregistrate zilnic 600 de noi solicitari.

Citeste textul integral in editia print de joi a ziarului Romania libera, disponibila la toate chioscurile de difuzare a presei si prin abonament! ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro