Supertalentatul din Olt. Elevul cu 33 de medalii la romana, matematica si dans: "As vrea sa devin astrofizician"

Supertalentatul din Olt. Elevul cu 33 de medalii la romana, matematica si dans:

"Mi s-a parut, dintr-odata, asa de goala camera, cand mama a adunat medaliile si cupele sa le aduca aici...", a spus Andrei Vlad Andrei a inceput sa faca mai intai dans de performanta, are peste cinci ani de activitate si numeroase concursuri castigate, concursuri organizate de Federatia Romana de Dans Sportiv. Si si-ar mai dori ceva micul matematician-dansator: "Sunt fascinat de cartea lui Jules Verne - , iar de cand am citit-o, imi doresc sa fac ocolul pamantului, cu diferite mijloace de transport, sau, de ce nu, pe jos, alaturi de prieteni".

acum 91 luni (26 Nov 2016)

Andrei Vlad (10 ani) este elev in clasa a IV-a la Scoala Gimnaziala "Eugen Ionescu" din Slatina, o adevarata pepiniera de olimpici. A avut rezultate deosebite inca de la gradinita, insa in urma cu o luna, talentul lui "a explodat": baiatul a castigat un concurs international de matematica desfasurat la Vidin, in Bulgaria, o competitie in care a intrat alaturi de alti 63 de elevi. Asta pentru ca la zecile de medalii si cele 13 trofee castigate a ajuns in ani de munca.

"Mi s-a parut, dintr-odata, asa de goala camera, cand mama a adunat medaliile si cupele sa le aduca aici...", a spus Andrei Vlad

Andrei a inceput sa faca mai intai dans de performanta, are peste cinci ani de activitate si numeroase concursuri castigate, concursuri organizate de Federatia Romana de Dans Sportiv. Este astazi la a cincea partenera, Riana Barbu, care ii este si colega de clasa si cu care se intelege de minune. Doar ca timpul nu-i mai ajunge si merge doar la un antrenament pe saptamana, altfel nu s-ar mai putea pregati la fel de bine pentru concursurile de matematica. "Inainte de concursuri se pregatea si patru ore pe zi, era un efort.

Interesul pentru matematica a aparut inca de la gradinita. "Imi punea fel de fel de intrebari, ma provoca sa-i dau exercitii, dorea sa stie despre adunare, despre inmultire, despre impartire. A invatat sa citeasca la 5 ani si de atunci a inceput sa exploreze fel de fel de lucruri. "La matematica e forte, si daca spun matematica, asta include tot ce tine de gandire.

Pregatire la scoala, pregatire acasa

In scurt timp, Andrei a ajuns sa rezolve, ca toti copiii care fac performanta, probleme destinate elevilor din clasele superioare. In clasa a III-a a trecut fara probleme de faza locala a olimpiadei de matematica, concurand cu elevi de clasa a IV-a, iar la faza judeteana a obtinut 83 de puncte. "Cu adevarat provocatoare sunt concursurile interj... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro