"Supermenii comunei", proiectul de deszapezire ieftin ca braga. "Sunt atat de harnici, incat nu i-as schimba pe nimic"

Georgel Ciocanel are aproape 60 de ani si traieste de o viata in comuna Leorda la mai bine de 20 de kilometri de municipiul Botosani. Pentru ei munca incepe inainte de rasaritul soarelui si se termina de multe ori la apus. Am facut in sat de la scaune si mese pana la cosuri de gunoi,statii de autobuz, scene pentru spectacole si instalatii electrice. Intr-adevar aproape 40 de statii de autobuz noi, inchise, montate anul trecut, impreuna cu mai bine de o suta de cosuri de gunoi pe toata raza comunei, au fost lucrate de catre cei cinci "supermeni". Fara o vorba au deschis poarta au dat "buna ziua" batrane de 80 de ani care-i privea de dupa fereastra si au inceput treaba. Tanti Ileana este ajutata de gospodari FOTO Cosmin Zamfirache "Este o babuta de 80 de ani aici si bolnava tare, merge in carje.

acum 68 luni (13 Feb 2017)

Georgel Ciocanel are aproape 60 de ani si traieste de o viata in comuna Leorda la mai bine de 20 de kilometri de municipiul Botosani. De cand a dat zapada, se trezeste la patru dimineata isi bea in fuga cafeaua si se echipeaza de iarna. La patru jumatate este deja in mijlocul comunei cu lopata si o lada de scule in mana. Acolo se intalneste cu inca patru sateni cu varste cuprinse intre 45 si 60 de ani. Au haine ponosite si pe chipurile lor se citeste o viata de munca si greutati.

Dupa ce schimba cateva cuvinte si o gluma scurta se apuca de treaba. Pentru ei munca incepe inainte de rasaritul soarelui si se termina de multe ori la apus. Ei sunt oamenii de la gospodaria comunala Leorda, muncitori angajati ai Primariei. La prima vedere par simpli tarani care lucreaza ca oameni de serviciu in slujba statului, fara o importanta deosebita.

Georgel Ciocanel la munca in sat FOTO Cosmin Zamfirache "Numai dinti nu stiu sa puna" Georgel Ciocanel, Danut Haras,Ioan Vacarcica, Dan Simonciuc si Ioan Pavaluc sunt cei cinci angajati ai Serviciului de Gospodarire Comunala Leorda subordonat Primariei din aceeasi localitate. Edilul din Leorda Stefan Dulgheru, spune insa ca cei cinci angajati sunt de fapt niste oameni buni la toate. Crescuti la tara, dupa o viata de munca stiu sa zideasca, sa mature, sa deszapezeasca, tamplarie, strungarie si instalatii. Odata ce s-au intalnit, "au facut schimb de experienta", spune edilul si au ajuns un fel de brigada "stie-tot" in comuna.

La deszapezire FOTO Cosmin Zamfirache "Ei sunt oamenii angajati la serviciul Primariei de gospodarire sateasca. Sunt doar cinci, dar fac cat o armata de oameni. Sunt atat de harnici si de constiinciosi incat nu i-as schimba pe nimic in lume. Si pe deasupra stiu de toate. De la tamplarie la istalatii electrice. Stau cateodata si glumesc cu oamenii din sat, care-mi spun ca numai dinti nu stiu sa puna, in rest stiu de toate. In sat sunt numiti de cei tineri, ", spune primarul. De... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro