Superimunitatea a iscat scandal intre deputati. Zgonea: "Ne legam de ceva ca sa dam bine la presa sau muncim?"

Superimunitatea a iscat scandal intre deputati. Zgonea:

UPDATE Deputatii din Comisia pentru Regulament au eliminat prevederile care sustineau ca procurorii ar fi trebuit sa le ofere parlamentarilor "motive concrete si temeinice" cand solicita ridicarea imunitatii. Ne legam de ceva ce ne place noua, sa dam bine la presa, sau suntem capabili sa ii ascultam pe toti si sa muncim?

acum 62 luni (25 Mar 2015)

UPDATE Deputatii din Comisia pentru Regulament au eliminat prevederile care sustineau ca procurorii ar fi trebuit sa le ofere parlamentarilor "motive concrete si temeinice" cand solicita ridicarea imunitatii. Ne legam de ceva ce ne place noua, sa dam bine la presa, sau suntem capabili sa ii ascultam pe toti si sa muncim? Mi se pare straniu ca un membru al Comisiei sa ii jigneasca pe ceilalti. Din punctul meu de vedere, discutiile ar trebui facute aici", a spus Zgonea, cu referire la modificarile care ar permite alesilor sa judece cazurile penale ale colegilor, inainte de a da un aviz referitor la ridicarea imunitatii.

Ulterior, Zgonea le-a dat timp deputatilor sa delibereze si s-a adresat liderului de grup PSD, Marian Neacsu.

La randul lui, deputatul PNL Ludovic Orban a subliniat ca liberalii sunt deschisi la modificarea Regulamentului, dar se opun prevederilor referitoare la solicitarile din partea Justitiei. "Poate la momentul cand vom vota o sa mai dau citire unor carti de explicare a Constitutiei. Poate isi aduce aminte si doamna presedinte a acestui partid ce inseamna statul de drept, poate si un partid liberal",a spus Arpad, iar Orban a inceput sa vocifereze, din sala de plen.

"Domnul Orban, de ce va place asa mult scandalul si circul? Tot timpul aveti nevoie sa veniti la microfon!", s-a plans Zgonea, cand Orban a cerut sa aiba o interventie.

In cele din urma, Zgonea a propus retrimiterea Regulamentului la Comisie, pana la ora 14.00, pentru a se pune in concordanta cu deciziile Curtii. Propunerea sa a a fost adoptata cu 101 voturi "pentru", 12 abtineri si 64 de voturi "impotriva". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro