Superfructele verii. Visinele, calmantele-minune care "ucid" durerea mai repede decat Aspirina sau Ibuprofenul

Superfructele verii. Visinele, calmantele-minune care

Consumate proaspete, congelate sau uscate, sub forma de compot, dulceata, gem, marmelada, in prajituri, ca sirop sau ca si ceai care se prepara din codite, visinele au rolul de a reface fibrele musculare, ajuta organismul sa se relaxeze, sunt aliat de nadejde in curele de slabire, ne feresc de bolile cardiace si au efect antiinflamator si analgezic.

acum 89 luni (7 Jul 2015)

Consumate proaspete, congelate sau uscate, sub forma de compot, dulceata, gem, marmelada, in prajituri, ca sirop sau ca si ceai care se prepara din codite, visinele au rolul de a reface fibrele musculare, ajuta organismul sa se relaxeze, sunt aliat de nadejde in curele de slabire, ne feresc de bolile cardiace si au efect antiinflamator si analgezic. Sucul de visine e la fel de bun ca ibuprofenul sau ca unele medicamente antiinflamatorii. Cura cu visine este recomandata in afectiuni inflamatorii, insotite de durere precum artrita, guta, dureri musculare, dureri de spate, dar si diabet (au actiune hipoglecemianta), boli vasculare si neurovegetative", explica Daniela Stan, medic de familie. Puterea energetica este de 64 de kilcalorii / 100 de grame.

Cinci motive sa consumam visine

Au proprietati laxative: Cei care sufera de constipatie pot rezolva usor problema consumand visine.

Amelioreaza afectiuni cardiovasculare: Datorita continutului mare de potasiu, contribuie la diminuarea tensiunii arteriale si la scaderea nivelului colesterolului rau si a trigliceridelor.

Scad glicemia: Cu un continut mare de vitamina E si C, visinele sunt recomandate in special persoanelor care sufera de diabet, contribuind totodata la curatarea rinichilor si la prevenirea bolilor aparatului urinar, favorizand eliminarea acidului uric.

Ajuta la slabit: Visinele reduc stratul de grasime, scad colesterolul total si trigliceridele. 300 de grame de visine mancate in fiecare zi pot reduce grasimea de pe abdomen.

Diuretice si astringente: Coditele de visine contin flavonozide, saruri de potasiu etc. Au aceleasi proprietati terapeutice ca si cele de cirese, fiind diuretice si astringente, usor antiinflamatoare. De ce sunt interzise copiilor - explicatii medicale

Alimentul-minune care prelungeste viata si nu cade greu la stomac. E ali... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro