Superexperiment la Cluj: cum au zburat biciclistii pe langa un pilot de raliuri

Superexperiment la Cluj: cum au zburat biciclistii pe langa un pilot de raliuri

Un semafor si trecem rapid, ciudat de rapid, din nou, de o zona arhi-cunoscuta pentru ambuteiajele ei: Lucian Blaga - strada Napoca. Trecem la fel de usor si de Teatrul National, este pista. Ne-am bucurat, ne-am felicitat si am sarbatorit cu un baton de ciocolata si o gura de apa. Este sanatos, este prietenos cu aerul si plamanii locuitorilor, este rapid, este mai ieftin de intretinut si face bine la buna dispozitie in drum spre job.

acum 71 luni (14 Mar 2017)

>

Stiu, nu va e strain ceea ce va spun, la fel e si-n alte orase mari ale tarii. La fel de bine stiu si faptul ca tot noi oferim pe tava rezolvarea: bicicleta.

Am incropit un grup de biciclisti, ca asa se cuvine si le sta bine biciclistilor, in grup. Eram trei in tabara pedalatului: eu, Bogdan Lapadus si Paul Gocan, biciclisti care traversam Clujul spre job-urile noastre, deci stim a-z cu ce se mananca treaba asta. In tabara cealalta, a poposit Danny Ungur, pilot de raliuri care nu are nevoie de prea multe prezentari. Bogdan si Paul isi fixeaza camerele pentru filmarea din actiune. Tragem si noi un cadru haios, pedalatul are mereu in dotare buna dispozitie. Cei de la volan nu au aceeasi stare de spirit, nu cand stau minute in sir pentru cativa metri. In tabara noastra, creste moralul, nu auzisem de biciclisti blocati in trafic. Soseste si Danny. Ne facem cateva poze si un selfie de inceput. Avem timp si sa-i salutam. O portiune in panta fara pista, urmata de cativa metri de pista fara prea mult sens, caci nu e continuata. Paul, de la trena, ne face semn ca-i goala la propriu strada. Un semafor si trecem rapid, ciudat de rapid, din nou, de o zona arhi-cunoscuta pentru ambuteiajele ei: Lucian Blaga - strada Napoca. Prindem verde si suntem in punctul zero al Clujului. Pe Bulevardul Eroilor, avem pista si ne folosim de ea. Pedalam lejer, masinile merg si ele usor in dreapta noastra. Trecem la fel de usor si de Teatrul National, este pista. Totusi, notez ca nici si aici nu era acel trafic nebun. Am pedalat moderat pe Dorobantilor si am ajuns primii la Biblioteca Judeteana, punctul terminus al experimentului nostru. Ne-am bucurat, ne-am felicitat si am sarbatorit cu un baton de ciocolata si o gura de apa. Ajunge si Danny Ungur la 3-4 minute dupa noi. Intai de toate, bicicleta este cel mai frumos si rapid mijloc de deplasare in orice oras aglomerat din lumea asta. Este sanatos, este prietenos cu aerul si plamanii locuitorilor, este rapid, este mai ief... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro