Super-pensionarii din Parlamentul Romaniei. Cine sunt senatorii si deputatii care isi cumuleaza salariul cu pensia

El a primit de la Ministerul Muncii o pensie de 37.956 de lei, are o indemnizatie de fost presedinte de 139.200 de lei iar de la Senat a obtinut 2.767 de lei (e vorba de o parte din decembrie 2016).

acum 82 luni (30 Aug 2017)

Mai multi senatori si deputati cumuleaza indemnizatia de parlamentar cu pensia.

Cumulul dintre indemnizatia de parlamentar si pensie este permis de legislatia in vigoare, votata tot de Legislativ. Parlamentarii pot beneficia atat de pensii pe baza de contributii, cat si de pensii speciale, in functie de domeniul de activitate.

Fostul presedinte Traian Basescu este unul dintre cei care folosesc portitele legislative, desi a fost ani de zile un adversar declarat al acestui cumul. "Cam asa arata democratia, fara exceptii, pentru ca ne-am obisnuit sa fim clienti ai exceptiilor", afirma Traian Basescu in 2009, dupa ce Guvernul Boc a emis o ordonanta de urgenta care interzicea cumulul salariului cu pensia. El a primit de la Ministerul Muncii o pensie de 37.956 de lei, are o indemnizatie de fost presedinte de 139.200 de lei iar de la Senat a obtinut 2.767 de lei (e vorba de o parte din decembrie 2016).

Citeste textul integral in editia print de miercuri a ziarului Romania libera, disponibila la toate chioscurile de difuzare a presei si prin abonament! ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro