Supa crema de usturoi: secretul prepararii celei mai gustoase "ciorbe de burta fara burta"
Ingrediente pentru patru portii: 1 ceapa medie 2 linguri de unt 12 catei de usturoi 2 linguri de faina 0,75 l supa 250 g smantana groasa 4 baghete feliate sare piper macinat proaspat un praf de nucsoara proaspata 1 lingura suc de lamaie 2 linguri cascaval Emmentaller proaspat ras 1 lingura de oregano sau patrunjel tocat Mod de preparare: Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se incalzeste untul in care se rumeneste usor ceapa, conform eculinar.ro.
Ingrediente pentru patru portii:
1 ceapa medie
2 linguri de unt
12 catei de usturoi
2 linguri de faina
0,75 l supa
250 g smantana groasa
4 baghete feliate
sare
piper macinat proaspat
un praf de nucsoara proaspata
1 lingura suc de lamaie
2 linguri cascaval Emmentaller proaspat ras
1 lingura de oregano sau patrunjel tocat
Mod de preparare:
Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se incalzeste untul in care se rumeneste usor ceapa, conform eculinar.ro. Se amesteca si faina pana devine aurie, se adauga supa si smantana consistenta, se pune capacul pe oala si se lasa la fiert timp de aproape 20 de minute.
Intre timp se incalzeste cuptorul la 250 grade Celsius si se coc feliile de bagheta sau pot fi putin rumenite in tigaie cu unt si usturoi. Compozitia se toarna prin strecuratoare in farfurii adanci sau castroane, dupa care se adauga painea copata, cascavasul ras deasupra si se presara oregano sau patrunjel tocat, daca dorim. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro