Sunt sau nu stangacii mai creativi - explicatia specialistilor pentru acest mit. Lista celor mai faimosi stangaci

Sunt sau nu stangacii mai creativi - explicatia specialistilor pentru acest mit. Lista celor mai faimosi stangaci

Unii spun ca acestia ar fi mai creativi, altii ca au o rata de mortalitate mai mare, alti spun ca acestia sunt mai buni sportivi, ca sunt predispusi emotiilor negative sau ca sufera mai des de complexe de inferioritate. O persoana care gandeste cu emisfera stanga este adesea considerata mai logica, analitica si obiectiva, in timp ce o persoana care gandeste cu emisfera dreapta este considerata mai intuitiva, ganditoare si subiectiva", declara Calin Muresan seful sectiei de Neurologie de la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare.

acum 65 luni (14 Nov 2015)

Unele persoane care s-au preocupat de aceasta chestiune spun ca este o cauza a genelor mostenite, iar altii spun ca factorii de mediu sunt vinovati. Dat fiind faptul ca sunt destul de putini fata de restul lumii, in jurul lor s-au creat mai multe mituri. Unii spun ca acestia ar fi mai creativi, altii ca au o rata de mortalitate mai mare, alti spun ca acestia sunt mai buni sportivi, ca sunt predispusi emotiilor negative sau ca sufera mai des de complexe de inferioritate.

Folosirea mainii stangi din punctul de vedere a unor specialisti poate fi corelata cu utilizarea mai precara a emisferei stangi in detrimentul celei drepte care este asociata cu limbajul si creativitatea. Psihologul Adriana Laszlo sustine aceasta ipoteza."Nu stiu sa va spun cu exactitate daca un strangaci este mai creativ decat un dreptaci. Ce e drept s-ar putea corela folosirea cu preponderenta a emisferei drepte a creierului de catre stangaci, insa nu pot sa fiu categorica in afirmatie. Din punctul meu de vedere, societatea obliga stangacii intr-un fel sa fie dreptaci si tot ea, ambelor categori, le inhiba creativitatea prin actualul sistem de invatamant", a explicat Adriana Laszlo. Pe de alta parte ipoteza este oarecum sustinuta si de unii medici neurologi, insa nu foarte raspicat, pentru ca, spun medicii, fiecare persoana este diferita. De cele mai multe ori emisfera stanga este cea dominanta, insa nu toti suntem la fel. O persoana care gandeste cu emisfera stanga este adesea considerata mai logica, analitica si obiectiva, in timp ce o persoana care gandeste cu emisfera dreapta este considerata mai intuitiva, ganditoare si subiectiva", declara Calin Muresan seful sectiei de Neurologie de la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare. Ceea ce va post spune este ca persoanelor care sufera un atac vascular si sunt paralizate pe partea dreapta le este afectat limbajul.

Ziua Internationala a Stangacilor a fost pentru prima data organizata de Lefthanders International, in anul 1976,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro