Sumele donate pentru sculptura "Cumintenia Pamantului", inclusiv prin SMS, vor fi restituite pana la 31 decembrie 2017

Sumele donate pentru sculptura

El a precizat ca hotararea adoptata de Guvern stabileste conditiile, etapele si termenele pentru procedura de restituire a donatiilor, precum si modelul cererii de restituire si, de asemenea, reglementeaza modalitatea de suportare a comisioanelor, precum si a diferentelor de curs valutar aferente restituirii donatiilor, care vor fi suportate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii. De asemenea, in cazul sumelor de bani provenind din SMS-uri si din numerele liniilor de telefonie fixa neincasate pana la data de 31 ianuarie 2017, nu vor mai fi transferate catre Ministerul Culturii, urmand a fi returnate catre donatori direct de catre operatorii de telefonie mobila. Returnarea se va face in baza unei liste pe care Ministerul Culturii o va primi de la operatorii de telefonie mobila si de la integratorul tehnic, lista care va cuprinde numarul de telefon de la care a fost facuta donatia prin SMS si data tranzactiei donatiei prin SMS.

acum 73 luni (30 Dec 2016)

"Guvernul a stabilit printr-o hotarare mecanismul de restituire a acestor donatii in conditiile in care OUG 10 din 2016 prevede faptul ca, in situatia in care statul roman nu dobandeste dreptul de proprietate liber pana la 31 octombrie 2016, sumele colectate se restituie donatorilor", a declarat Liviu Iolu.

El a precizat ca hotararea adoptata de Guvern stabileste conditiile, etapele si termenele pentru procedura de restituire a donatiilor, precum si modelul cererii de restituire si, de asemenea, reglementeaza modalitatea de suportare a comisioanelor, precum si a diferentelor de curs valutar aferente restituirii donatiilor, care vor fi suportate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.

"Sumele colectate in lei vor fi restituite pe baza de ordin de plata din contul de disponibilitati deschis de Ministerul Culturii la Trezoreria Statului si/sau din conturile in lei deschise la institutiile de credit. Sumele colectate in valuta vor fi restituite pe baza de ordin de plata din conturile in valuta deschise de Ministerul Culturii la institutiile de credit", a aratat Iolu.

Astfel, pentru restituirea sumelor incasate din SMS-uri si din numerele liniilor de telefonie fixa, Ministerul Culturii va incheia acorduri scrise cu cei patru operatori de telefonie mobila si cu integratorul tehnic, intrucat operatorii de telefonie mobila au fluxuri diferite de decontare a sumelor, ceea ce presupune termene diferite de incasare efectiva a banilor si transferul lor in conturile Ministerului Culturii.

De asemenea, in cazul sumelor de bani provenind din SMS-uri si din numerele liniilor de telefonie fixa neincasate pana la data de 31 ianuarie 2017, nu vor mai fi transferate catre Ministerul Culturii, urmand a fi returnate catre donatori direct de catre operatorii de telefonie mobila. Returnarea se va face in baza unei liste pe care Ministerul Culturii o va primi de la operatorii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro