Suma impresionanta gasita de "mascati" sub perna unei tinere de etnie roma. In curte se aflau masini Mercedes, Audi si Volskwagen

Suma impresionanta gasita de

Iesencele Golumba (25 de ani) si Maricica (34 de ani) Stanescu au fost condamnate, la cate 1 an, 9 luni si 10 zile de inchisoare cu suspendare find gasite vinovate de evaziune fiscala. Considerand ca operatiunile nu puteau avea un caracter real, organele de control au sesizat organele de urmarire penala, estimand ca a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat in valoare de 428.581 lei", se arata in motivarea sentintei prin care cele doua au fost condamnate.

acum 33 luni (19 Oct 2017)

Iesencele Golumba (25 de ani) si Maricica (34 de ani) Stanescu au fost condamnate, la cate 1 an, 9 luni si 10 zile de inchisoare cu suspendare find gasite vinovate de evaziune fiscala. Cele doua membre ale comunitatii de romi din Harlau sunt acuzate de autoritati ca au prejudiciat statul roman cu aproximativ 100.000 de euro, prin deducerea de TVA aferenta unor tranzactii financiare fictive. Oamenii legii au precizat ca Golumba a fost asociat unic si administrator al unei societati ce avea ca obiect comertul cu ridicata al deseurilor si resturilor si care a fost infiintata in 2010.

In baza unei procuri, Golumba Stanescu a mandatat-o pe Maricica Stanescu sa se ocupe de societate, care nu avea niciun angajat, potrivit datelor de la Inspectoratul Teritorial de Munca. "Organele de control au accesat si consultat bazele de date, constatand ca in perioada 2010-2012, societatea a declarat achizitii de la doua societati, care fusesera radiate din evidente. Considerand ca operatiunile nu puteau avea un caracter real, organele de control au sesizat organele de urmarire penala, estimand ca a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat in valoare de 428.581 lei", se arata in motivarea sentintei prin care cele doua au fost condamnate. "Cu prilejul perchezitiei efectuate la locuinta inculpatei Stanescu Maricica, au fost identificate documente de banca si facturi apartinand altor societati comerciale care nu prezinta interes pentru speta de fata.

Intr-una din camere, sub perna de pe pat a fost gasita suma de 27.750 lei despre care inculpata a sustinut ca provine dintr-un imprumut. Daca sentinta va ramane definitiva, Maricica Stanescu ar putea executa efectiv 3 ani si 9 luni de inchisoare, deoarece aceasta a comis faptele in perioada termenului de incercare al unei pedepsei de doi ani cu suspendare, primite pentru fapte similare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro