Suma fabuloasa pe care Capitala o pierde dupa ce PSD a modificat Codul Fiscal. PNL: Cu acesti bani, Primaria ar fi putut sa asigure flota de autobuze pe 20 de ani

Bugetul total al Bucurestiului va fi diminuat cu 20% incepand de anul viitor, ca efect al "revolutiei fiscale" impuse de PSD prin ordonanta de urgenta. Reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, una dintre modificarile operate de Guvernul Tudose la Codul Fiscal, va aduce o gaura de 286.365.000 de euro numai in bugetul Primariei Capitalei (PMB), condusa de Gabriela Firea (PSD).

acum 44 luni (12 Nov 2017)

Bugetul total al Bucurestiului va fi diminuat cu 20% incepand de anul viitor, ca efect al "revolutiei fiscale" impuse de PSD prin ordonanta de urgenta. Reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, una dintre modificarile operate de Guvernul Tudose la Codul Fiscal, va aduce o gaura de 286.365.000 de euro numai in bugetul Primariei Capitalei (PMB), condusa de Gabriela Firea (PSD). In procente, pierderea PMB pe 2018 este estimata la 31,9%, bani care ar fi urmat sa fie investiti in proiecte de dezvoltare.

Aparte de Primaria Generala, fiecare sector al Capitalei mai pierde alte sume importante de bani ca urmare a modificarii Codului Fiscal. In total, bugetul Bucurestiului, codus de primari PSD, va ramane cu o gaura de 440.025.000 de euro, provocata de guvernarea PSD. Ar fi putut sa isi asigure flota de autobuze pentru urmatorii 20 de ani, vorbim de 1.760 de autobuze, care ar fi putut sa fie luate in timp. Ar fi acoperit intreaga investitie de care avem nevoie in reteaua de distributie a RADET, deci am fi eliminat pierderile din retea. Stiti ca in acest moment 35-40% din agentul termic se duce in pamant, adica apa curge in pamant, pentru ca reteaua este ciur si e nevoie de investitii. De aceea bucurestenii platesc mai mult cu aproximativ 35-40% din factura", a spus Ciprian Ciucu in cadrul unei conferinte de presa.

"Adevarul" a explicat ca, prin reducerea impozitului pe venit, PSD le-a luat primarilor vrabia din mana si le-a oferit cioara de pe gard. Mihai Tudose si Liviu Dragnea le-au promis primarilor ca banii pe care bugetele locale ii pierd ca urmare a reducerii impozitului pe venit vor fi subventionati de Guvern. Problema e ca sunt sanse foarte mici ca Executivul sa dispuna de acesti bani in 2018. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro