Sufrageria groazei: un tata isi obliga copiii sa se bata intre ei ca sa-l distreze

Sufrageria groazei: un tata isi obliga copiii sa se bata intre ei ca sa-l distreze

Tot atunci, sotia lui a obtinut un ordin de protectie, inculpatului fiindu-i interzis sa se apropie la mai putin de 200 de metri de consoarta si de cei patru copii, sa aiba contact telefonic cu ei, sa se apropie de scoala unde invata copiii si a fost obligat sa urmeze tratamentul recomandat de catre medicul curant.

acum 57 luni (5 May 2016)

Potrivit procurorilor, in perioada 21 aprilie 2013-8 noiembrie 2015, Daniel Paunel Sabau "a avut un comportament de natura sa puna in primejdie grava dezvoltarea fizica, psihica si morala a celor patru copii minori ai sai, prin masuri si tratament violente, agresive, umilitoare".

Inculpatul consuma frecvent bauturi alcoolice, facea scandal si devenea violent cu sotia sa, in prezenta celor patru copii, sustin reprezentantii Judecatoriei Jibou, instanta pe rolul careia se afla dosarul. In ajutorul mamei abuzate sarea fetita in varsta de 10 ani, insa de fiecare data, copila primea si ea corectii fizice. Copiii, in varsta de 14, respectiv 15 ani, erau obligati sa indure cu stoicism loviturile pe care si le aplicau, altfel tatal ii bombarda cu vorbe de ocara. "Nu plangeti, ca nu sunteti femei!", obisnuia sa le spuna bruta in timp ce savura fiecare pumn si palma pe care fiii sai si le aplicau. Potrivit anchetatorilor, el obisnuia si sa isi oblige baietii sa consume bauturi alcoolice, "ca sa le lucreze organismul" si le lua toti banutii pe care acestia ii faceau muncind ocazional prin sat. Cu mintea tulburata de alcool, intr-una din zile, barbatul a aruncat pisica familiei pe acoperisul casei, pentru ca mai apoi sa o spintece cu baioneta.

Psihologii care au analizat cazul minorilor sustin ca acestia au crescut intr-un mediu conflictual, marcat de numeroase evenimente traumatizante si perturbatoare dezvoltarii lor fizice si psihice. Tot atunci, sotia lui a obtinut un ordin de protectie, inculpatului fiindu-i interzis sa se apropie la mai putin de 200 de metri de consoarta si de cei patru copii, sa aiba contact telefonic cu ei, sa se apropie de scoala unde invata copiii si a fost obligat sa urmeze tratamentul recomandat de catre medicul curant.

Inculpatul, beneficiar de ajutor social, este cunoscut prin sat pentru scandalurile pe care le provoaca atunci cand consuma alcool. Anul trecut a fost parasit de catre sotie, care s-a ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro