Sucul din radacini de patrunjel, cea mai eficienta forma in care poti beneficia de proprietatile plantei. Cum il prepari acasa

Sucul din radacini de patrunjel, cea mai eficienta forma in care poti beneficia de proprietatile plantei. Cum il prepari acasa

"Doar 100 de grame de patrunjel asigura 220% din doza zilnica recomandata de vitamina C; Pentru un adult este recomandat sa consume, zilnic, 30-100 ml de suc de radacina de patrunjel, in combinatie cu suc de morcov (in proportia de minimum 1:4, sucul de patrunjel fiind mai greu tolerat de tubul digestiv)", spune specialistul. Specialistul recomanda sucul din radacina de patrunjel si in caz de cistita: "Se consuma sucul proaspat, cate 50 ml (combinati cu alti 400 de ml de suc de morcov), de doua ori pe zi, in cure de 10-14 zile.

acum 43 luni (23 Jun 2017)

"Doar 100 de grame de patrunjel asigura 220% din doza zilnica recomandata de vitamina C; 38% din DZR de folati plus mai mult de 5000 mcg de zeaxantina si peste 5000 mcg de beta-caroten", explica, pentru Adevarul, specialistul in fitoterapie Elena Badea. Clasica si comuna reteta de suc de patrunjel obtinut din presarea frunzelor in amestec cu apa este depasita in eficacitate de sucul din radacini de patrunjel - cea mai eficienta forma de administrare a plantei.

"Se prepara cu ajutorul storcatorului electric centrifugal din radacinile de patrunjel bine spalate, dar necuratate de coaja - care este partea cea mai bogata in substante nutritive. Pentru un adult este recomandat sa consume, zilnic, 30-100 ml de suc de radacina de patrunjel, in combinatie cu suc de morcov (in proportia de minimum 1:4, sucul de patrunjel fiind mai greu tolerat de tubul digestiv)", spune specialistul.

Eficient in tratarea alergiilor, hiperglicemiei, cistite, calculi renali

In aceasta varianta, vitaminele, enzimele, mineralele, flavonoidele si compusii aromati continuti de radacina de patrunjel sunt foarte usor de asimilat.

"Este, de asemenea, recomandat celor care au calculi renali pentru ca dilata usor caile urinare, ajutand la eliminarea calculilor de mici dimensiuni, care prin acest tratament sunt si antrenati prin diureza. Se tin de doua ori pe an cure cu suc de patrunjel, din care se beau cate 50 ml (in combinatie cu 300 ml de suc de morcov), zilnic, vreme de minimum doua saptamani", recomanda Elena Badea.

Sucul din radacini de patrunjel este indicat si in tratarea tusei. "Se consuma suc de patrunjel, cate 50-100 ml pe zi, pentru efectele sale antibacteriene si expectorante (saponinele din radacina acestei legume ajuta la eliminarea secretiilor suplimentare de pe caile respiratorii medii si inferioare)", arata specialistul. Specialistul recomanda o cura de 2-4 saptama... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro