Sucevenii pot vizita Europa in doar cateva minute. Strazile din cel mai nou cartier au fost denumite dupa cele mai mari capitale europene

Sucevenii pot vizita Europa in doar cateva minute. Strazile din cel mai nou cartier au fost denumite dupa cele mai mari capitale europene

Sucevenii nu au nevoie de bani pentru a ajunge la Paris, Viena, Madrid, Londra, Berlin sau Roma, deoarece Europa se afla taman pe un deal din municipiul resedinta de judet. La data de 9 mai 2012, de Ziua Europei, Primaria Suceava a repartizat gratuit 142 de loturi de casa pentru tineri in viitorul cartier de pe Dealul Tatarasi. Cartierul Europa de pe dealul Tatarasi este aproape de zona centrala a municipiului Suceava si se poate ajunge acolo prin spatele Primariei, pe la Uzina Electrica sau de pe imasul de la Ipotesti.

acum 98 luni (20 Mar 2016)

Sucevenii nu au nevoie de bani pentru a ajunge la Paris, Viena, Madrid, Londra, Berlin sau Roma, deoarece Europa se afla taman pe un deal din municipiul resedinta de judet.

Daca in capitala Frantei strazile sunt pline de tot felul de obiective turistice, Parisul de Suceava nici macar nu detine strazi asfaltate. Pe artera de 420 de metri lungime au inceput sa fie construite vile, care mai de care mai pompoase. Daca esti in zona si doresti sa respiri aer vienez nu trebuie decat sa mai mergi 50 de metri sa dai de strada Viena, lunga de 405 metri. Paralela cu aceasta este strada Madrid, artera cu o lungime de 432 de metri.

Accentul britanic poate fi intalnit pe strada Londra, ce are o lugime de 390 de metri, artera ce se intersecteaza cu Berlin-ul, cea mai lunga strada din cartierul Europa - 486 de metri. Strada din capatul Europei sucevene este Roma, care se intinde pe o lungime de 432 de metri.

Sunt si unele familii ce deja s-au mutat in Europa suceveana, insa nu sunt foarte multumiti de conditiile din zona. In fine, speram ca cu timpul si acest cartier sa se asemene macar la o scara mai mica cu Europa Occidentala", a declarat Carmen Nastase, o femeie ce locuieste de mai bine de jumatate de an in cartierul sucevean Europa.

La data de 9 mai 2012, de Ziua Europei, Primaria Suceava a repartizat gratuit 142 de loturi de casa pentru tineri in viitorul cartier de pe Dealul Tatarasi. Fiecare lot de pamant masoara 300 de metri patrati, iar suprafata totala pe care se vor construi cele 142 de case si se vor amenaja si strazile este de cinci hectare. Cei ce pot beneficia de aceste parcele de teren sunt tinerii de maxim 35 de ani, care nu au detinut vreodata o locuinta personala sau un teren pentru ridicare unei case.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, precizat atunci ca noul cartier se va numi "Europa" si a mai spus ca municipalitatea se va ocupa de am... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro