Suceava - orasul fara cinematografe care va gazdui un festival international de film

Suceava - orasul fara cinematografe care va gazdui un festival international de film

Avand alaturi un partener de incredere - parte din Cineworld Group, al doilea mare lant de cinematografe din Europa - avem certitudinea ca noul multiplex din Iulius Mall Suceava va fi unul de top, dotat cu tehnologii de ultima generatie si pe care clientii nostri il vor indragi", a declarat Eduard Marcu, managerul de la Iulius Mall Suceava.

acum 94 luni (1 Jun 2015)

Municipiul Suceava a fost desemnat oficial gazda celei de-a 78-a editie a Festivalului Mondial de Film Unica, festival ce se va desfasura anul viitor. Aceasta decizie a fost luata dupa ce membrii comitetului de organizare a evenimentului au vizitat orasul Suceava, aratandu-se multumiti de conditiile gasite in Bucovina.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a primit din partea presedintelui UNICA, Georges Fondeur, o placheta aurita si un trofeu al festivalului, fiind rugat totodata sa fie presedinte de onoare al comitetului de organizare al festivalului ce se va desfasura anul viitor la Suceava. Festivalul UNICA va fi principalul eveniment cu care vom inaugura cladirea Centrului Cultural Bucovina, unde s-au investit trei milioane de euro", a declarat primarul Ion Lungu.

Centrul Cultural Bucovina din Suceava

Interesant este faptul ca in acest moment, in municipiul Suceava nu exista niciun cinematograf activ. Cinematograful Modern este ultimul care a functionat in Suceava, el fiind inchis la inceputul anilor 2000 din cauza starii avansate de degradare in care se afla. Pe structura cladirii acestui cinematograf, la sfarsitul anului 2010, s-a inceput construirea Centrului Cultural Bucovina, unde autoritatile locale se lauda ca vor deschide si un cinematograf modern de ultima generatie.

La inceputul lunii mai 2015, au fost organizate doua licitatii in valoare de 3,2 milioane de lei pentru instatia 4K, 3D si ecranul aferent, echipamente de scena, birouri, scaune, draperii si mochete, insa lucratorii de la cinematograf estimeaza ca intreagul proiect sa fie finalizat abia in toamna.

De asemenea, Iulius Mall Suceava a anuntat ca in toamna acestui an va deschide in colaborare cu Cinema City un cinematograf multiplex cu opt sali si peste 1.300 de locuri. Avand alaturi un partener de incredere - parte din Cineworld Group, al doilea mare lant de cinematogr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro