Succesul in cariera, influentat de 14 de factori esentiali

Succesul in cariera, influentat de 14 de factori esentiali

Mai exact, 95% dintre angajati afirma ca sunt multumiti de progresul propriilor cariere, femeile au sanse cu 35% mai mari sa avanseze intr-o pozitie de manager si de 4 ori mai multe sanse sa devina senior manager, iar barbatii au sanse cu 23% mai mari sa avanseze intr-o pozitie de manager si de 2 ori mai multe sanse sa devina senior manager. De asemenea, daca toate organizatiile ar fi asemanatoare cu cele in care cei 40 de factori sunt des intalniti, pentru 100 de manageri barbati ar fi 84 de femei manager, spre deosebire de raportul din prezent de 100 la 34;

acum 61 luni (16 Mar 2018)

Conform unei analize Accenture, pentru a creea o cultura a egalitatii, organizatiile trebuie sa tina cont de 40 de factori, dintre care 14 sunt decisivi.

Raportul global "Getting to Equal 2018", bazat pe studiul Accenture, grupeaza cei 14 factori de incluziune decisivi in trei categorii: leadership curajos, actiuni cuprinzatoare si mediu de lucru propice. Mai exact, companiile in care echipele de management sunt responsabile cu imbunatatirea diversitatii de gen au cu 63% mai multe sanse sa fi avut femei in pozitii de conducere in ultimii 5 ani. Doua treimi dintre femeile in ascensiune participa in programe de networking, spre deosebire de mai putin de jumatate din femei in general.

Mediu de lucru propice: printre factorii ce contribuie la progres se numara lipsa dress code-ului si oferirea libertatii si responsabilitatii de a fi creativ si inovator.

100 de manageri barbati la 34 de manageri femei

Studiul se bazeaza pe un sondaj la care au participat peste 22.000 de angajati, barbati si femei, din 34 de tari, si masoara perceptia acestora asupra factorilor care contribuie la crearea culturii organizationale. Studiul a fost completat cu interviuri aprofundate si o analiza detaliata a datelor publicate privind o serie de probleme legate de forta de munca. Acest studiu reprezinta un mesaj puternic pentru dezvoltarea unei culturi a egalitatii atat de esentiala pentru realizarea egalitatii de gen, deoarece oamenii, nu programele, sunt cei care fac o companie sa devina incluziva si eterogena", a declarat Julie Sweet, CEO Accenture America de Nord.

Conform studiului Accenture, toti angajatii unei companii beneficieaza de pe urma implementarii celor 40 de factori de incluziune. Mai exact, 95% dintre angajati afirma ca sunt multumiti de progresul propriilor cariere, femeile au sanse cu 35% mai mari sa avanseze intr-o pozitie de manager si de 4 ori mai multe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro